Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hyllade Sara Parkman har gjort ett av årets mest hyllade album. Nu ska hon även curera den populära Clandestinofestivalen i Göteborg. Bild: Frida Edlund
Hyllade Sara Parkman har gjort ett av årets mest hyllade album. Nu ska hon även curera den populära Clandestinofestivalen i Göteborg. Bild: Frida Edlund

Sara Parkman "tar över" Clandestinofestivalen

Hyllade Sara Parkman har gjort ett av årets mest hyllade album. Nu ska hon även curera den populära Clandestinofestivalen i Göteborg.

Den slog kanske inte ned som en bomb, Sara Parkmans "Vesper", men den kritikerhyllade och Grammisnominerade folkmusikerns nya album satte verkligen avtryck när det släpptes i höstas. GP:s recensent Patrik Lindgren var en av dem som imponerades och slog till med maxbetyget fem fyrar.

LÄS MER: Recension: Sara Parkman "Vesper"

Nu står det också klart att Sara Parkman kommer att arbeta med nästa års Clandestinofestival i Göteborg som co-curator, ett ansvarsfyllt och arbetsamt hedersuppdrag som tidigare innehafts av bland andra José González, El Perro del Mar och Mariam Wallentin.

– Att få bli en del av Clandestino känns ärofyllt då det känns som en av de allra mest spännande och nödvändiga musikaliska scener som finns i Sverige. Vi behöver rum för musik som vägrar låta sig kategoriseras. Rum som får vara en motsats till strömlinjeformade streamingtjänster där musiken allt mindre tillåts vara bökig, stökig och spretig”, säger Sara Parkman i en kommentar.

LÄS MER: "Om jag får curera igen nästa år så kommer jag att vara modigare"

Tillsammans med bland andra författaren och Clandestinofestivalens grundare Aleksander Motturi kommer Sara Parkman att boka in och presentera ett urval av de artister som uppträder vid sommarens festival.

Bland de redan klara bokningarna finns Bamba Wassoulou Groove från Mali och Ultra Satan från Göteborg. Nästa år flyttar festivalen in på Folkteaterns stora scen, vilket blir festivalens hemmahamn, men man kommer också att lägga till vid Oceanen och Hagakyrkan.

LÄS MER: Recension: Clandestinofestivalen

Clandestinofestivalen genomförs för 18:e gången och äger rum i Göteborg den 4-7 juni 2020.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.