Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så var trängseln första helgen med nya krogreglerna

Strålande solsken när Sveriges krogar nu får servera alkohol till klockan 22. Men hur skötte sig egentligen Göteborgarna den första helgen med de nya reglerna?

– Det var ganska mycket faktiskt, säger Sara Udéhn på miljöförvaltningen.

Fram tills nyligen var hon samordnare för Göteborgs trängselkontroller. Nu har hon lämnat uppdraget men hjälper ändå till att gå igenom helgens kontroller.

Hennes kommentar kommer efter att hon läst upp helgens siffror. Miljöförvaltningen var ute under fredagen och lördagen och gjorde totalt 48 kontroller. Vid 18 av dessa noterade man trängsel.

Mycket, konstaterar Sara Udéhn, men det är alltför tidigt att dra några slutsatser om det har att göra med de nya lättnaderna påpekar hon.

– Däremot kan man säga att det fina vädret gjorde att mycket folk var ute, säger hon.

LÄS MER: Kvinnorna som kontrollerar Göteborgs nattliv

Trängsel vid 18 av 48 uteställen – 5 beslut om vite

Av de 18 kontrollerade uteställena var fem så allvarliga att de kommer att få beslut om viten. Eftersom besluten ännu inte har skrivits och skickats ut vill Sara Udéhn inte berätta vilka verksamheter det rör sig om.

– Men vi hoppas att man fortsätter att minimera trängsel nu. Det här med att de förlängde öppettiderna... det är ändå under restaurangtid. Däremot, om de skulle förlänga tiderna ytterligare framöver. Säg med dansgolv. Då är det betydligt svårare att ha koll på sina gäster.

* Tidigare stod det att enbart 2 uteställen väntar beslut om viten efter helgens kontroller. Den siffran gällde dock bara fredagen. Totalt rör det sig om 5 vitesbeslut.

LÄS MER: Här är trängselkontrollanternas nya taktik inför sommaren

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.