Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg, som träffades i somras, är först ut i nya säsongen av ”Tillsammans med Strömstedts” i TV4. Bild: TV4/Skärmdump
Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg, som träffades i somras, är först ut i nya säsongen av ”Tillsammans med Strömstedts” i TV4. Bild: TV4/Skärmdump

Så träffade Lotta Engberg sin ”soldoktor”

Hon har varit lite hemlighetsfull kring relationen med Mikael Sandström, TV4:s egen ”soldoktor”. Men i nya säsongen av ”Tillsammans med Strömstedts” berättar Lotta Engberg om sin stora kärlek.

Det är i nästa veckas premiäravsnitt av TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts” som värdparet Niklas och Jenny Strömstedt träffar Lotta Engberg, 57, och Mikael Sandström, 62.

Tanken är att de ska prata om kärlek och relationer, och det gör de också. Nästan så fort de klivit in i hallen till Mikael Sandströms särpräglade villa i Hallstahammar börjar frågorna att hagla. Och långsamt kommer även svaren.

LÄS MER: Internet for oldies – nu är ”Seniorsurfarna” tillbaka

Ska man vara petnoga är det faktiskt läkaren Mikael Sandström – TV4:s medicinska expert i ”Nyhetsmorgon” och Lotta Engbergs käresta sedan i somras – som först börjar berätta historien om hur de båda tv-profilerna faktiskt träffades. Något som Lotta Engberg hittills varit rätt förtegen med.

– Hon (Lotta Engberg) sade vid något tillfälle att det var toppen att leva singel och att hon var så trött på män. Men sedan avslutade hon intervjun i stil med ...

Dramatiskt klipp över till Lotta Engberg i badrummet:

– ... men det är klart, om Doktor Mikael ringer så tackar man ju inte nej.

LÄS MER: National Geographic gör tv-program om Göteborg

Den kommentaren till Aftonbladets reporter Tobbe Ek blev flitigt citerad och snart var den så kallade bollen i rullning.

Lotta Engberg bad TV4 om ”Soldoktorns” telefonnummer

Mikael Sandström, som fått smeknamnet ”Soldoktorn” efter sin kraftiga solbränna i tv, tog det som en artig komplimang. Inte så mycket mer.

– Hon skulle väl skoja till det och tyckte att jag såg trevlig ut, säger Mikael Sandström till Niklas Strömstedt.

Nytt klipp tillbaka till Lotta Engberg och Jenny Strömstedt i badrummet (medan deras respektive står och pratar för sig själva intill bardisken i Mikael Sandströms furu-dominerade vardagsrum).

LÄS MER: Stora neddragningar på TV4 – 100 tjänster ska bort

– Hans svar dök upp ganska snabbt på nätet och då kände jag, nämen gud ... han kanske har en tjej som blir jätteirriterad, säger Lotta och bad då TV4 om att få Mikaels mobilnummer för att kunna skicka ett sms och ”sköta det proffsigt”. Det vill säga be om ursäkt.

Lotta Engberg och ”Soldoktorn” har köpt hus utanför Göteborg

Och det gjorde hon. Men Mikael Sandström svarade aldrig.

Så då skickade Lotta Engberg ett nytt sms, några dagar senare, och då svarade han ”artigt och trevligt”. Detta utvecklade sig till ett intensivt messande, som ledde till telefonsamtal och en massa Face Time-snack.

– Vi pratade, pratade, pratade och pratade, säger Mikael Sandström, som vid det laget hade accepterat och vant sig vid ett singelliv.

Men till slut växlade de i alla fall upp sin relation och deras pratande omsattes i en riktig dejt. Som ledde till kärlek.

LÄS MER: TV4:s ”Bingolotto” – programledarna om spel, bråk och pengar

Nu har paret köpt ett hus utanför Göteborg, vilket Expressen var först med att berätta om, och Mikael Sandström har lagt ut sin villa i Hallstahammar till försäljning.

”Tillsammans med Strömstedts”

  • 18/2: Lotta Engberg och Mikael Sandström
  • 25/2: Carl Bildt och Anna Maria Corazza Bildt
  • 4/3: Måns och Ciara Zelmerlöw
  • 11/3: Sara Sjöström och Johan de Jong Skierus
  • 18/3: Christina Schollin och Hans Wahlgren
  • 1/4: Christer Björkman och Martin Kagemark
  • 8/4: Julia Dufvenius och Christoffer Wollter
  • 15/4: Bathina och Anders ”Aje” Philipsson

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.