Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Charlotte Perrelli anländer till Gotland för inspelningen av Så mycket bättre. Bild: Karl Melander/TT

Så mycket bättre-titlarna läckta

Det är stort hysch-hysch kring vilka låtar Så mycket bättres artister väljer att tolka. Trots det läckte hela låtlistan ut. – Den mänskliga faktorn ligger bakom, säger TV4:s presskontakt Frida Skogh.

En stor del av framgången för TV4:s tittarsuccé Så mycket bättre är att de låtar som artisterna väljer att tolka för varandra hålls hemliga in i det sista. Inte ens artisten som står i centrum ska veta vad som är på gång.

LÄS MER: Så bra var låtarna i Så mycket bättre-premiären

Ända sedan programserien drog igång 2010 har TV4 och produktionsbolaget Mastiff schemapillat och pusslat i tysthet för att få deltagarna att tolka låtar som de tycker om och att göra dem i versioner som de verkligen tror på. Det råder också strikt embargo för alla journalister att ens viska om vilka låtar som framförs innan programmet har sänts.

Trots detta låg alla låttitlar ute när en av landets största nätbutiker började att göra reklam för den dubbel-cd från programmet som börjar att säljas 25 november.

LÄS MER: Så bra var låtarna i lördagens Så mycket bättre

Svart på vitt stod att läsa vilka låtar som artisterna valt att tolka av Stor, Albin Lee Meldau och Christer Sjögren (vars program ännu inte visats), och vilka specialinbjudna artister som medverkar i kommande duetter.

När GP kontaktar TV4 för en kommentar blir Frida Skogh, presskontakt för Så mycket bättre, väldigt överraskad av beskedet och ber därefter att få återkomma lite senare. Vilket hon också gör.

– Tack för din uppmärksamhet. Problemet ska vara åtgärdat nu.

Men vad har hänt?

– Det är den mänskliga faktorn. Något har helt enkelt gått fel.

Du låter inte så arg?

– Det är såklart olyckligt eftersom vi vill hålla låtarna hemliga, men ibland sker det misstag. Och det åtgärdades rätt snabbt utan att orsaka någon större skada.

Warner beklagar det inträffade

Det är skivbolaget Warner som distribuerar musiken från Så mycket bättre, och där kan man bara be om ursäkt för det inträffade.

– Jag blev uppmärksammad på detta tisdags och det är helt enkelt den mänskliga faktorn som varit framme. Vi åtgärdade problemet så fort vi fick veta och beklagar det inträffade, säger Camilla von Zweigbergk på Warner Music.

LÄS MER: Stor lyckas bäst i Så mycket bättre

FOTNOT: Nästa avsnitt av Så mycket bättre sänds på lördag kl 20 och då är det hiphopartisten Stors tur att stå i centrum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.