Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Siegfried" av Wagner som skulle ha haft premiär på Göteborgsoperan den 29 november. Nu kommer den i stället att sändas digitalt, då man inte kan ta emot publik. Som en del av rekommendationerna under coronapandemin har salongen byggts om så att orkesterdiket är mer än dubbelt så stort, allt för att musikerna ska kunna hålla avstånd. Bild: ADAM IHSE / TT

Så kan du se Wagners ”Siegfried” på Göteborgsoperan

Göteborgsoperan är stängd på grund av skärpta restriktioner, men digitalt finns en hel del scenkonst att hämta under december. Inte minst en mastig Wagner-helg i Siegfrieds namn.

Många Wagner-fans har säkerligen sörjt att de inte kommer att få uppleva del tre av ”Nibelungens ring”, ”Siegfried”, live på Göteborgsoperan. Men nu får de en andra chans: eftersom salongerna är stängda för publik ges ”Siegfried” digitalt. Operan sänds akt för akt helgen 18 – 20 december på hemsidan gofilm.se.

LÄS MER: Därför är Wagner så älskad än i dag

Här kan man också se ”Spotlight”, en musikalisk pratshow med Klara Zimmergren och Kent Wisti. De ska prata väntan och längtan, två fenomen som blivit extra aktuella under pandemin. Dessutom bjuds det på smakprov ur musikalen ”Cabaret”.

På hemsidan går det också att hänga med in i repetitionssalarna för en inblick i dansarnas vardag, när de repeterar en uppdaterad version av Hofesh Shechters dansverk ”Contemporary dance”.

LÄS MER: Göteborgsoperans Wagnersatsning är obehaglig

Inför jul bjuds det också på musik, sång och dans. Den 23 december i form av ”Julstjärnor”, där solister, kör, dansare och musiker gör en stafett genom operahuset. Den 29 december visas ”Nyårsglitter”, ett musikaliskt och dansant farväl till 2020.

Fakta: Då ser du ”Siegfried”

Akt 1 kan ses fr.o.m. fredag 18 december t.o.m. söndag 20 december.

Akt 2 kan ses fr.o.m. lördag 19 december t.o.m. söndag 20 december.

Akt 3 kan endast ses söndag 20 december.

Allt går att se på operans hemsida gofilm.se. Det är gratis och inget inlogg behövs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.