Så kan Brunnsparkens nya kafé se ut – över hundra förslag

Brunnsparken ska få ett nytt kafé. Men hur ska det se ut? Totalt har 112 bidrag skickats in i stadens arkitekttävling.
– Många fler bidrag än vad vi räknat med, säger Charlotte Karlsson, projektledare på fastighetskontoret.

ANNONS
|

Upprustningen av Brunnsparken har pågått i flera år, men det finns en detalj kvar innan staden anser renoveringsprojektet färdigt för denna gång – ett nytt kafé.

Den nya kafébyggnaden har blivit något av en följetong, trots att den bara ska bli 25 kvadratmeter stor. Förhoppningen är nämligen att den ska ge ökad trygghet till den annars stökiga platsen. Inte minst ska den tänkta uteserveringen ingjuta en trivsam känsla i göteborgare och besökande turister.

– Det är alltså inte enbart själva utseendet på byggnaden som avgör vem som vinner. Det finns flera kriterier som väger in, som hur väl gestaltad byggnaden är med avseende på trygghetsaspekter på platsen, tillgänglighet, begränsat klimatavtryck och framtida förvaltning av byggnaden avseende skötsel, drift och underhåll, säger Charlotte Karlsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

För tillfället pågår alltså en arkitekttävling där staden fått in 112 bidrag, fler än de kunnat hoppas på. På kommunens hemsida kan du se samtliga förslag.

Närmast ska en jury bestående av åtta personer, sex representanter från Göteborgs stad och två ledamöter utsedda av Sveriges arkitekter, utse en vinnare. Denne tillkännages 15 december, varpå byggnationen kan starta nästa år och färdigställas under våren 2024.

LÄS MER:Göteborgarna har tröttnat på generiska gallerior

LÄS MER:Göteborgarna kan få rösta om Konstmuseet nya utseende

LÄS MER:Fiolmannen gav misslyckandet ett ansikte

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS