Så hittade GP:s krönikör Rammstein-skatten på Centralen

En ledtråd på Instagram. En mystisk väska i förvaringsskåp på Göteborgs centralstation. Så gick det till när GP:s musikkrönikör Johan Lindqvist hittade den gömda Rammstein-skatten.

ANNONS
|

Nästa år kommer tyska Rammstein till Göteborg för två utsålda jättekonserter på Ullevi. Den 31 juli och 1 augusti smäller det, bokstavligt talat, bandet är känt för sina spektakulära shower proppade med pyroteknik.

Skyndade ned till Centralen

Då finns garanterat roddaren bakom Instagram-kontot Dave the reluctant roadie med i turnébussen. Liksom de två mjukisdockor som syns på kontots alla bilder från Rammsteins turné. På tisdagskvällen lade Dave ut ett speciellt inlägg till sina närmare 10 000 följare.

Han och dockorna hade placerat ett paket fullt med Rammstein-prylar i ett förvaringsskåp på Centralen i Göteborg.

– Det var en kollega som fick syn inlägget så jag kutade ned till stationen, hittade skåpet och låste upp med koden som syntes på Instagram, säger Johan Lindqvist.

ANNONS

Hemma på redaktionen igen packades paketet upp. Det visade sig vara fullt med Rammstein-prylar: tröjor, väskor, en låtlista och till och med en liten snöglob.

Det blir en läsartävling

– Dave hade nog inte tänkt sig att en journalist skulle hitta väskan, men nu blev det så. Jag gillar ju Rammstein och ser fram emot deras konserter i Göteborg. Men planen är att prylarna ska hamna hos någon av våra läsare som är ett riktigt fan.

GP har varit i kontakt med Rammsteins management som gett tummen upp åt att grejerna ska vidare till fansen. Skicka din motivering till varför just du ska vinna Rammstein-skatten och mejla till kultur@gp.se. Tävlingen stänger måndag 9 september klockan 12.00.

Vinnaren utses av en jury bestående av medarbetare på GP:s kulturredaktion.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS