Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så charmar du Bachelorpolisen David Möller

David Möller är polis i Göteborg. Han är också huvudperson i årets Bachelor i Sjuan, där han dejtar över 20 kärlekskranka kvinnor i jakten på den rätta.

Den fjärde säsongen av dejtingsåpan Bachelor spelades in i våras och har premiär i Sjuan på måndagen. Det har spridits tv-klipp från programmet och David Möller börjar redan bli igenkänd på stan, något som, kanske lite oväntat, varit en fördel i jobbet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi var hemma hos en tjej i yngre tonåren som hade det jobbigt med familjen. Hon var ledsen och upprörd, men när hon kände igen mig så blev den en bra hjälp. Bachelor är stort i den åldern och det blev både selfie och kram, säger David Möller.

LÄS MER: Här är tjejerna som tävlar om kärleken

LÄS MER: Göteborgspolis årets Bachelor

Mamma anmälde honom i smyg

Det är en lugn och eftertänksam Bachelorpolis som möter GP i Trädgårdsföreningens palmhus en stund innan han ska gå på nästa jobbpass. Han sökte inte själv, det var mamma som anmälde honom i smyg och storasyrran som pushade när han först sa "nej, absolut inte".

– Jag hade aldrig ens tänkt i de banorna, men efter en lång promenad med en kompis som tyckte att jag borde testa så ringde jag tillbaka och åkte upp till Stockholm för att höra lite mer.

LÄS MER: Tv-bartendern: Det ska du inte göra på första dejten

LÄS MER: Se tv-bartendern blanda sin bästa kärleksdrink

"Ska jag bli någon sorts kändis?"

Tv-kanalen var förtjust och vips var det klart att han skulle ner till Grekland och dejta drygt 20 tjejer i lyxig miljö inför tv-kamerorna.

– Jag var lite chockad. Herregud, skulle jag vara med i tv och bli någon sorts kändis? Men så satt jag där och tänkte att ska jag vara en fegis i livet? Nej! Nu har jag fått den här chansen så nu hoppar jag på det här.

Hur var det då?

– Bättre än jag trodde! Det var mycket jobb, men också en otrolig upplevelse och en utmaning. Jag var ju tvungen att leverera varje sekund, annars kanske tjejerna skulle tappa intresset, och jag också. Men jag var väldigt fokuserad och försökte vara på tårna hela tiden.

Kan man vara sig själv när dejtandet blir som en tävling?

– Det är ju ett socialt experiment och det är klart att tjejernas tävlingsinstinkt triggas. Jag försökte vara mig själv så mycket det gick, men visst kändes det konstigt med kamerorna till en början.

Hur charmar man dig då?

– Man ska vara avslappnad och öppen, men inte gå in för djupt direkt. En härlig person med glimten i ögat, det kanske låter krystat, men att inte vara för seriös. Och att jag tycker att personen är vacker är såklart viktigt också.

LÄS MER: Rafflande feelbad med familjen Hysén

"Älskade varje sekund"

I första programmet står David Möller framför Bachelorhuset och tar emot 23 tjejer, en i taget. Det märks att flera av deltagarna är väldigt nervösa. Han verkar kolugn.

– Jag älskade faktiskt varje sekund av det. Det var som på julafton när man var liten och fick paket. Det doftade syrén och det kom fler och fler tjejer, med olika dialekter, herregud här kommer någon från Falun, för min skull! Jag blev faktiskt väldigt rörd.

Huruvida David Möller hittade kärleken i Bachelor är en hårdbevakad hemlighet, men han har i alla fall inte ångrat sin medverkan "en sekund".

Så du är kär?

– Det får jag ju inte svara på, haha. Så här: Det är en stor erfarenhet som jag kan berätta om när jag sitter som gubbe på hemmet. Sen kan vissa saker säkert gå på röva, men det är bara att resa sig igen.

Hur ska du kolla på programmet nu då?

– Jag får ta svängen förbi Ikea och köpa ett gäng skämskuddar, haha.

Vad säger de på jobbet?

– Man är ju Bachelor-David nu, det är säkert en del snack, men det som kommer fram till mig är positivt. Jag har jobbat så pass länge och är trygg i min tjänsteroll så jag tror inte att det påverkar så mycket.

Och vad säger mamma?

– Hon är nog den som är mest nöjd av allihopa, hon är väldigt stolt.

David Möller

Fullständigt namn: David Rickard Georg Möller.

Ålder: 33.

Yrke: Polis.

Familj: Mamma, pappa, syster ... resten är sekretessbelagt.

Bor: På Eriksberg.

Läser: Populärvetenskapliga böcker, senast Hjärnstark av Anders Hansen.

Tittar på: Serier på HBO och Netflix. Sopranos är det bästa som gjorts.

Lyssnar på: Blandat, allt från hiphop till pop och reggae, men Van Morrison ligger mig varmt om hjärtat.

Aktuell: Söker kärleken i Bachelor - När leken blev allvar, säsongspremiär 15 oktober i Sjuan och på TV4 Play.

Svenska Bachelor - så gick det sen

Har gått i tre tidigare säsonger. Första säsongens par, Pär och Rebecka, är fortfarande ihop. Andra säsongen följdes av bråk och intriger. Tredje säsongens par höll inte, men i och med sin medverkan så fann bachelorn Niclas kärleken i skådespelaren Ellen Bergström och de är idag ett par.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.