Ingvar Oldsberg dog den 10 februari 2022. Han blev 76 år gammal.
Ingvar Oldsberg dog den 10 februari 2022. Han blev 76 år gammal. Bild: Jan-Erik Henriksson

Så blir Ingvar Oldsbergs begravning

Den älskade programledaren, sportjournalisten och göteborgaren Ingvar Oldsberg ska begravas i Råda kyrka i Mölnlycke. Begravningen sker inom den nämrsta kretsen, men det finns också möjlighet för allmänheten att ta avsked.

ANNONS
|

För ett par veckor sedan kom beskedet att Ingvar Oldsberg gått bort, 76 år gammal. Många reagerade med sorg. Genom åren kom han att bli en av våra mest folkkära tv-personligheter, inte minst i hemstaden Göteborg.

Tidigt meddelades att begravningen skulle hållas inom den närmsta kretsen. Nu står det klart att även allmänheten bjuds in till att ta ett personligt avsked av Ingvar Oldsberg.

Exakt hur det kommer att gå till är än så länge oklart, men någon form av öppet avsked hålls onsdagen den 16 mars, mellan klockan 13.00 och 15.00, i Råda kyrka i Mölnlycke.

– Men Råda kyrka är liten. Där är det trångt och det är trångt utanför, så vi får göra allt vad vi kan för att allmänheten som är intresserad och sörjer nu ska få en chans att ta del av detta, säger AnnaCarin Timgren som är vd på begravningsbyrån Gillis Edman.

ANNONS

Beslutet om begravningen och avskedets utformningen ligger på de anhöriga och AnnaCarin Timgren påpekar vikten att familjen får sin tid.

– Men sen har många en relation till Ingvar Oldsberg och det är viktigt att få lov att ta avsked på vilket sätt det än blir.

LÄS MER:Ingvar Oldsberg: Karriären i bilder

LÄS MER:Så minns göteborgarna Ingvar Oldsberg

LÄS MER:Lasse Kronér: ”Det är en stor, stor förlust”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS