Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jonathan Bengtsson är GP:s klubbskribent.

Så blir din klubbhelg!

Kristet utseende, finsk afton och premiär för Sommar-Yaki. GP:s klubbskribent guidar dig genom senvårens högsommarvärme.

24/5

Finsk Afton med Koloni

Oceanen 19–23:30, 18 år, 120 kr

Sådant här är enkelt att glädjas åt. För få är de kvällar som väljer att betona det finska. Oceanen har denna torsdag släppt in Koloni att arrangera något oroande minnesvärt: Helsingforsbaserade Hulda Huima spelar, en duo som kallar sig The Samulerna vänder plattor. Det ska även visas kortfilm. Och genom alla timmar en finsk, förhoppningsvis lite tvär ton.

Nudie Jeans X Carlings lanseringsfest

Kungsgatan 58 20-21:30, 18 år, inget inträde

För att vara ett klädmärke ställer Nudie till med anmärkningsvärt mycket fest. Jeansfabrikörerna arrangerar releaser som om tiden inte alls var oändlig, utan begränsad. GP:s utelivskommission kategoriserar detta beteende som uppseendeväckande men avvaktar tills vidare. Ikväll går de ihop med Carlings och håller release för en ny kollektion byxor. Dessa tillställningar är alltid rena och släta, alla rör sig på ett vis som får mig att tro att de har avundsvärt enkla liv. Är du bara målmedveten går det också att hitta gratis alkohol.

The Kristet Utseende + F F F

The Kristet Utseende gör en extrainsatt spelning på Sticky Fingers på torsdagskvällen.. Bild: Erik Nylander/TT

Sticky Fingers 20–23, 18 år, 225 kr

Så ger sig alltså The Kristet Utseende ut över landet för att fira 25 år i snuskpunkens tjänst, och når denna torsdag Sticky Fingers. Som förband ser vi F F F, Fem Förkrympta Förhudar, ett hyllningsband till Onkel Kånkel. En tät, koncentrerad, exceptionellt taktlös kväll är att vänta. Denna spelning är extrainsatt, då fredagens konsert har sålt slut.

25/5

Premiär: Sommar-Yaki

Under fredagen öppnar Sommar-Yaki. . Bild: Stefan Berg

Yaki-da 22–03, 20 år, 150 kr

Yaki-da är oundvikligt. När sommaren vänder hela Göteborg ut och in, när till och med de skyggaste djuren hasar ut och låtsas förstå värmen – då börjar något tjuta i huvudet. Först misstänker du tumör. Snart inser du bara att Sommar-Yaki har aktiverats, och allt annat blir av lite betydelse. Folk är sällan snyggare än när Yakis innegård ramar in deras branta kindben, ungefär ett dussin dj:s kommer köra under denna premiärkväll. Det är ruskigt.

AW Rosenlundskajen

Rosenlundskajen 16–02, inget inträde, ingen åldersgräns

Idag bildar hela Rosenlund enhet, och det är nästan lite rörande. Gatans alla småföretagare ska nu i en gemensam ansträngning öppna upp för öl, underhållning och generell flykt från livets sammanpressande tyngd. Zamenhof, Barabicu, Boulebar, – kanske bjuder till och med Skatteverket på en kopp sprit? Kanske inte. Initiativet låter hur som helst trevligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.