Så ska TV4 stoppa spoilers i ”Masked singer

TV-programmet ”Masked Singer” är en tittarsuccé för som kräver lite hemlighetsmakeri. Nu tänker TV4 om för att slippa spoilers om vilken kändis som döljer sig under masken på deltagaren som åker ut, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

Succéprogrammet ”Masked singer” går ut på att tolv kändisar uppträder i specialsydda dräkter. Tittarna och juryn ska gissa vem som döljer sig därunder. Den som levererar sämst röstas ut och får ta av sig masken.

LÄS MER:Hen fick lämna kvällens ”Masked singer” i TV4

Men sedan premiären har TV4 haft problem med att namnen på de utröstade läcks på nätet redan innan programtidens slut, till många tittares frustration. Till exempel har flera kändisars Wikipediasidor uppdaterats med deras medverkan i ”Masked singer”.

Börjar sända ”Masked singer” live

Anledningen är att TV4 Play och Cmore har lagt ut programmet i sin helhet, samtidigt som det börjar sändas i linjär tv. Tittarna har därför kunnat spola fram för att se vem som döljer sig under masken och sprida det online, något TV4 under fredagen satte stopp för.

ANNONS

LÄS MER:Isvargen fick lämna kvällens ”Masked singer”

”För att minimera risken för spoilers så kommer vi från och med i kväll att publicera ’Masked singer’ live på TV4 Play. På så sätt så stänger vi möjligheten att snabbspola fram till slutet för att ta reda på vem som döljer sig bakom masken”, skriver Fredrik Arefalk, TV4:s kanaldirektör, till Aftonbladet.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS