William Spetz, Daniel Adams-Ray och Farah Abadi programledde årets upplaga av Musikhjälpen.
William Spetz, Daniel Adams-Ray och Farah Abadi programledde årets upplaga av Musikhjälpen. Bild: Johan Nilsson/TT

Så mycket samlade Musikhjälpen in

50 550 204 kronor – så mycket pengar samlades in vid årets upplaga av Musikhjälpen som avslutades på söndagskvällen.

ANNONS
|

Programledarna Farah Abadi, Daniel Adams Ray och William Spetz släpptes ut från glasburen vid halv nio på söndagskvällen. Då hade trion sänt live i 144 timmar – sex dygn – från Stortorget i Lund.

– Jag är så glad över att i detta helvete, som det också är kring temat, har det också funnits så mycket kärlek och jag har fått två nya vänner som jag älskar djupt och jag är så fruktansvärt tacksam för det. Jag älskar er och alla som engagerar sig. Det är så fruktansvärt hoppfullt att få ta del av den här veckan, sa William Spetz efter att han lämnat buren.

ANNONS

Totalt samlades drygt 50 miljoner kronor in. Det var dock inte i närheten av skörden av 2017 års upplaga, då man lyckades samla in runt 74 miljoner kronor.

Det går dock att skänka pengar fram till nyårsafton, vilket gör att siffran kommer justeras något.

Däremot slog Musikhjälpen engagemangsrekord med totalt 606 337 engagemang.

Temat för årets upplaga var "Alla har rätt att fungera olika", med fokus på barn och unga med funktionsnedsättningar.

LÄS MER:Lunas insamling gav över 60 000

Elfte upplagan

Radiohjälpens generalsekreterare är nöjd.

– Alla de bidrag som kommit in till Musikhjälpen kommer nu att omvandlas till operativ verksamhet som kommer att göra en stor skillnad för människor med funktionsnedsättning i fattiga länder. Vi har redan fått in 33 projektansökningar på inkluderande och riktade projekt inom bland annat utbildning, sjuk- och hälsovård och påverkansarbete, säger Henschen i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen har ägt rum årligen sedan 2008, och alltid under en vecka i december. Temat har varit olika år för år, men insamlingarna har ofta syftat till att stärka barns rättigheter.

Årets upplaga gästades bland annat av First Aid Kit och Sarah Klang, samt skådespelarna Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson från Vår tid är nu.

Lyssnare har kunnat skänka pengar och samtidigt önska en låt att spelas i programmet.

ANNONS

Bland de saker som auktionerades ut till högstbjudande via Tradera fanns bland annat en tavla föreställandes Avicii gjord av fotografen Bingo Rimér. Den inbringade 124 000 kronor, medan en unik konsert med Veronica Maggio gick för 228 000 kronor och blev den i särklass dyraste auktionen.

De fem mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2018:

1. “Shallow” med Lady Gaga feat Bradley Cooper

2. “Småtjejer” med Linnea Henriksson

3. “Goliat” med Laleh

4. “Bara få vara mig själv” med Laleh

5. “Bohemian Rhapsody” med Queen

De fem mest önskade artisterna:

1. Queen

2. Håkan Hellström

3. Laleh

4. Linnea Henriksson

5. Lady Gaga

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS