Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ruben Östlund på plats på Oscarslunch

På måndagen hölls den traditionella Oscarslunchen för alla nominerade. I den tajta gruppbilden syns förstås även Ruben Östlund.

De har fullt upp nu, alla nominerade till en Oscar för sina insatser i filmbranschen. Ett av alla inslag längs vägen mot den stora galakvällen den 4 mars är den traditionella lunchen, med tillhörande gruppfoto, som i år hölls under måndagen på Beverly Hilton.

Meryl Streep var där, Laura Dern, Willem Defoe och förstås också svenskhoppen Ruben Östlund och nederländske/svenske filmfotografen Hoyte Van Hoytema, bosatt i Stockholm, med chans att vinna en Oscar för fotot i Christopher Nolans mästerliga krigsfilm Dunkirk.

Men frågan är om det ändå inte var den som inte alls var där som utmärkte sig allra mest. Den äldsta nominerade Agnès Varda hade i stället för att komma själv skickat en kartongkopia av sig själv i verklig storlek. Greta Gerwig som stod bredvid kartong-Agnès såg lite skärrad ut, konstaterar inte minst The Guardians skribent som är på ett lysande humör tack vare bilden och utnämner Vardas tilltag till "en av de bästa sakerna en människa gjort i hela historien".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.