Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Romantrilogin ”Två systrar” – nu blir den tv-serie

Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn syns som de båda systrarna när Amanda Schulman och Hannah Widells böcker nu blir tv-serie. Regissör är Julia Lindström.

Nu blir Amanda Schulman och Hannah Widells romantrilogi om systrarna Vanessa och Alice tv-serie. Inspelningen av serien har just påbörjats, och som systrarna ser vi Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn.

Julia Ragnarsson har tidigare setts som polisaspiranten Olivia Rönning i tv-serien ”Springfloden” och som journalisten Be Farkas i ”Fartblinda”. Hon har även medverkat i filmer som ”Stockholm stories” och "Min faster i Sarajevo”.

LÄS MER: Recension: "Älska mig" – Viaplay

Dilan Gwyn, har förutspåtts bli Sveriges nästa Alicia Vikander, efter sin insats i den amerikanska tv-serien ”Beyond”. Hon har också nyligen synts i rollen som Elsa i Josephine Bornebuschs prisade tv-serie ”Älska mig”

Nu spelar de i ”Två systrar” som får premiär 2021 på Viaplay.

–Det är superkul att få jobba med en kvinnlig regissör och att manus är skrivet av en kvinna baserat på böcker skrivna av två starka kvinnor, säger Julia Ragnarsson till Expressens Mattias Bergquist som var först med att skriva om tv-serien i bloggen ”Spoilert alert”.

Regissören prisad i Göteborg

Serien i åtta avsnitt har utvecklats av Julia Lindström som också regisserar. Hon är utbildad på norska filmskolan i Lillehammer och vann tidigare i år Startsladden-priset på Göteborgs filmfestival med kortfilmen ”Daddys girl”.

LÄS MER: Julia Lindström vann Startsladden med sin kontroversiella kortfilm "Daddy's girl"

Handlingen kretsar kring Vanessa (Julia Ragnarsson) och hennes lillasyster Alicia (Dilan Dwyn) som står varandra nära under uppväxten. Senare hamnar de i skilda världar: Vanessa gör kometkarriär inom tv-branschen men partajar hårt på fritiden och har en tendens att välja fel killar. Samtidigt strävar hon efter att ta hand om sin lillasyster. Alicia lever ett lyxigt liv på Östermalm men bakom den perfekta ytan mår hon allt sämre.

2015 kom Amanda Schulmans och Hannah Widells roman ”Försoningen” ut. Berättelsen fortsatte i uppföljarna ”Flykten” och ”Förälskelsen”. De tre romanerna går sammantaget under namnet ”Två systrar”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.