Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tillbaka. Rickard Olsson är nygammal programledare för Bingolotto. Bild: Noella Johansson/TT

Rickard Olsson tar över Bingolotto

Programledaren Rickard Olsson gör comeback i Bingolotto efter att Ingvar Oldsberg tvingats lämna.

Det blir den erfarne programledaren Rickard Olsson som kliver in som programledare i långköraren Bingolottto i TV4. Det skriver kanalen i ett pressmeddelande.

– Det känns som helt rätt läge i livet. Jag har gjort galor och frågeprogram och Melodifestivalen och en hel del annat. Nu är detta ett bra steg, säger Rickard Olsson som ledde programmet mellan 2005 och 2008.

Hade du tankar på att komma tillbaka redan när du lämnade den gången?

– Nej, det kan jag inte påstå. Då vill jag upp och vidare i karriären. Jag fick ju en egen pratshow ett tag och drömmen var väl att utveckla det. Sedan blev det inte på det viset, men så är ju livet ibland. Vet du en rolig grej, förresten?

Nej, berätta!

– Jag heter ju Olsson och har nyligen fyllt femtio år. "Loket" heter också Olsson och vet du - han var femtio när han började med Bingolotto. Det ger lite perspektiv.

Börjar i höst

Olsson har redan börjat sin nygamla anställning hos Folkspel, som står bakom Bingolotto, men börjar som programledare först efter sommaren. Under våren är det Lotta Engberg och Agneta Sjödin som leder programmet.

– Under våren ska jag jobba med utveckling både av innehållet i programmet och att ta vidare samarbetet med de olika idrottsförbunden. Bingolotto är fortfarande viktigt för föreningslivet och jag tror det finns många roliga saker vi kan göra tillsammans för att göra spelet och tv-programmet ännu mer attraktivt, säger Rickard Olsson.

Jakten på en ny programledare inleddes efter att veteranen Ingvar Oldsberg tvingades bort efter anklagelser om att uppfört sig illa mot flera medarbetare. Oldsberg nekar till anklagelserna och har sagt att han vill stämma sin tidigare arbetsgivare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.