Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP:s kritiker Mikaela Blomqvist, samt en bild från Stadsteaterns uppsättning av Körsbärsträdgården. Pjäsen har diskuterats flitigt de senaste dagarna. Bild: Arkiv/Ola Kjelbye

Mikaela Blomqvist: Replik: "Det saknas tankar, idéer och vilja"

Det är bara show, skriver Mikaela Blomqvist i en slutreplik till Björn Sandmark och Pontus Stenshäll.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Göteborgs stadsteater har stora problem, skrev teaterkritiker Mikaela Blomqvist i ett debattinlägg på fredagens kultursida. Samma dag svarade både vd Björn Sandmark och konstnärlig ledare Pontus Stenshäll

Detta är Mikaela Blomqvists slutreplik:


Till Björn Sandmark: 

Det är helt ok att Sandmark oroar sig för min och mina kollegors privatekonomi. Vill han swisha mig några tusen så är det också ok. Det jag har problem med är att han utifrån vår eventuella fattigdom drar slutsatsen att vi också skulle vara okunniga och vår kritik därmed irrelevant. 

(Bild: Patrick Sörquist)

Till Pontus Stenshäll: 

När jag kritiserar Stadsteaterns uppsättningar för att vara ytliga gör jag det inte utifrån en distinktion mellan "yta och djup". Det jag vänder mig emot är att där ofta verkar saknas tankar, idéer och en vilja att uttrycka något. Det är bara show.

Att behålla barnasinnet upp i vuxen ålder tror jag för det första är mycket lätt i dagens svenska samhälle, för det andra är det en strävan som jag är starkt emot.

(Bild: Elisabeth Alvenby)