Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Renaida vill bjuda på dansfest

Sjätteplatsen i Idol var inte vad Renaida hoppades på. Men det har hjälpt henne inför lördagens Mellodebut.

Det går såklart att ifrågasätta Idols status som plantskola för landets unga talanger. Visst har TV4:s tittarsuccé fött artister som Tove Styrke, Amanda Jenssen, Måns Zelmerlöw och Agnes, men vad säger att de inte hade nått ut ändå? De är tillräckligt talangfulla för att slå igenom på egen hand.

Men att Idols direktsända veckofinaler med sitt tuffa medietryck och krävande jury ändå är en bra förberedelse för tävla i Melodifestivalen, där allt är betydligt större och mer intebsivt, den saken är klar.

Det understryker också Renaida Braun, 20, som slutade sexa i Idol 2016 och som gör sin Melodifestivaldebut i Karlstad på lördag.

– Även om jag har glömt en del från Idol har jag med mig väldigt mycket därifrån. Jag såg till exempel direkt hur jag ville att scenen skulle se ut, hur vi skulle bygga upp numret, olika kameralösningar som skulle fungera, sådana saker som inte kommer av sig själv men som vi var tvungna att fundera på inför varje deltävling i Idol.

Och nu tar du steget till Melodifestivalen. Varför då?

– Det är ganska enkelt. Jag fick en fråga om jag ville vara med. De sade att de hade en låt som de trodde skulle passa mig.

Tackade du ja med en gång?

– Nej, det gjorde jag faktiskt inte. Jag skulle helst ställa upp med en egen låt, och jag hade en lämplig låt liggande, men det var typ den här eller ingen. Så jag funderade ett tag, men när jag fick skruva lite på den och "sätta min egen touch" var det bara att köra. Och All the feels som den heter är en himla bra låt!

Hur är känslan inför lördag?

– Iiii! Så känns det. Kolla själv, säger Renaida och slår ut med armen i Green room inne i Löfbergs arena, här är ju jättestort och jättefint. Det är otroligt kul att vara här och det känns alldeles galet! Jag är så himla ... du kanske märker det ... exalterad!

Hur är din låt?

– (skratt) Den är väldigt bra!

Och om vill utveckla lite mer?

– Det är mycket energi. Det är fart. Det är glädje, och det är väldigt mycket Renaida!

Det är också väldigt mycket orange. I det som nog får beskrivas som den första deltävlingens allra mest fartfyllda nummer är såväl de sex manliga dansarna som Renaida själv klädda i helt orangea kläder.

– Visst är det snyggt? Det känns som ett väldigt modernt nummer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.