Regeringen tillsätter en utredning för kulturen efter corona

Amanda Lind (MP), kultur- och demokratiminister, samt minister med ansvar för idrottsfrågor, kallade under tisdagen till presskonferens och berättade att regeringen nu tillsätter en återstartsutredning för kulturen. Utredningen ska ledas av Linda Zachrisson.

ANNONS
|

Under tisdagen kallade Amanda Lind till presskonferens. När hon tidigare har stått bakom podiet har hon meddelat allt från stora stödpaket till hårdare begränsningar. Många inom kulturlivet var därför spända när kulturministern tog ton.

Det visade sig att regeringen nu tillsätter en återstartsutredning. Alltså en utredning som ska ta reda på hur Sveriges kulturliv ska kunna komma igång igen när coronapandemin är över.

– Vi behöver blicka framåt mot ett liv efter pandemin, sade Amanda Lind under presskonferensen.

LÄS MER:Haket-ägaren Cattis Ledius: ”Fan stäng ner oss i stället”

Den som ska leda utredningen är Linda Zachrisson som fram tills nyligen varit Sveriges kulturråd i Washington. Innan dess har hon varit chef för Parkteatern i Stockholm, avdelningschef på Svenska Filminstitutet och VD för Cirkus Cirkör.

ANNONS

– Jag är verkligen ödmjuk och hedrad inför det är viktiga och komplexa uppdraget som vi har framför oss, sade Linda Zachrisson.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS