Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Reeve Carney spelar Jeff Buckley i ny film

Trots att otaliga filmprojekt om Jeff Buckley lanserats de senaste åren görs nu ett nytt försök. Den här gången pekas Broadwaystjärnan Reeve Carney ut som huvudrollen, Jeff Buckley själv, i en ny biopic.

Reeve Carney är en singer-songwriter som även gjort sig känd på Broadway i rollen som Spindelmannen i ”Spider-man: turn off the dark”. Han har också varit med i FOX nytolkning av klassikern ”The Rocky horror picture Show”. Nu pekas han ut som huvudrollen i en ny film om Jeff Buckley. Det skriver Variety.

Den älskade musikern Jeff Buckley hann bara släppa ett helt studioalbum före sin uppmärksammade död 1997, då han drunknande, blott 30 år gammal. Men albumet ”Grace”, med bland annat titelspåret och en hyllad cover av Leonard Cohens ”Hallelujah”, lever kvar och lockar nya generationer av lyssnare.

Jeff Buckleys livshistoria verkar också fortsätta att inspirera. Ständigt framkommer nämligen nyheter om nya filmprojekt och skådespelare från Jared Leto till Robert Pattinson har kopplats samman med rollen. 2012 kom också filmen ”Greetings from Tim Buckley” med Penn Badgley (Gossip Girl) i rollen som Jeff Buckley.

LÄS MER: Recension: Nick Cave & Warren Ellis - ”Carnage”

Nu är det dags på nytt och det är producenten Orian Williams som ska göra regidebut med ”Everybody here wants you”. Jeff Buckleys mamma Mary Guibert är också involverad i projektet.

”Det här kommer att bli den enda officiella dramatiseringen av Jeffs historia som jag kan lova hans fans kommer att vara sann honom och hans arv. Tacksamt nog har min beslutsamhet att samla rätt deltagare, hur länge det än tog, börjat kulminera på bästa möjliga vis”, har hon sagt i ett uttalande till pressen.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.