Red Dead Onlines glansdagar förbi – fans höll digital begravning

Efter nyheten om att företaget Rockstar kommer lägga mindre fokus på nytt innehåll i spelet ”Red Dead online” höll fans en begravning för att uppmärksamma spelets ”död”.

ANNONS

I onsdags samlades spelare vid Blackwater Cemetery, en kyrkogård inne i spelet Red Dead online, för att tillsammans hylla och minnas spelet som många spelare spenderat hundratals timmar på de senaste åren.

Red Dead online är en förlängning av det omåttligt populära spelet Red Dead Redemption 2 som kom ut 2018. Ett år senare släppte utgivaren Rockstar en onlineversion där vänner och främlingar tillsammans kunde ta sig an spelets utmaningar. Red dead online utspelar sig i samma universum som Red Dead Redemption, det vill säga en fiktiv version av den amerikanska vilda västern i slutet av 1800-talet.

Flera spelare samlades på en pub inne i spelet för att tillsammans utbringa en skål för det ”döende spelet” Foto: Print screen från Red Dead Online
Flera spelare samlades på en pub inne i spelet för att tillsammans utbringa en skål för det ”döende spelet” Foto: Print screen från Red Dead Online

Spelet har just nu ett snitt på 2000 dagliga spelare och totalt har över 44 miljoner nedladdningar av spelet gjorts sedan det släpptes.

ANNONS

I förra veckan meddelade Rockstar att man kommer fokusera på utvecklingen av nästa spel i GTA-serien och att man på grund av det kommer minska innehållet och underhållet av Read Dead online.

Under en längre period har spelets fans velat se mer innehåll och uppdateringar och en kampanj har pågått under hashtaggen #savereddeadonline.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS