Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lina Arvidsson
Bild: Lina Arvidsson

Recension: Sommar i P1- Tareq Taylor

Är Tareq Taylor den mest sympatiska människan vi har? Det tycker åtminstone Anna Rosenström efter att ha lyssnat på tv-kockens sommarprat.

LÄS MER: Sommar i P1: Niklas Strömstedt

Avtryck är den röda tråden när vår kanske mest folkkära tv-kock sommarpratar för andra gången. Avtryck som personer och händelser gjort i hans liv.

Det handlar om mobbingen han blev utsatt för som liten men som tog stopp efter en sommar i högstadiet när han blev kär och hittade vindsurfingen. Om hur han för första gången fick komma in i sin morfars heliga zon: köket. Och om hur han bröt nacken en dag när han kitesurfade, var nära att bli förlamad och bara veckor efter det gjorde den omvälvande resan till sin pappas hemland Palestina tillsammans med denne och brodern. Något som också skildrades i ”Tareq Taylors matresa”.

LÄS MER: Recension: ”Sommar i P1” - Karin Bodin

Vem?

Tareq Taylor är en 51-årig krögare och en av Sveriges mest älskade tv-kockar.

Tidigare i år hyllades han för SVT-programmet ”Tareq Taylors matresa” där han, pappan Seif och brodern Zafer reste till faderns hemstad Jerusalem.

Tareq Taylor syns också i ”Trädgårdstider” och 2017 vann hann ”Kockarnas kamp” i TV4.

Han är född i Malmö men bosatt i Lomma. Har sommarpratat tidigare 2013.

Musik i programmet: Van Morrison, Tyler the creator, Frank Ocean, Jill Scott, Bill Withers, brodern Zafer Taylor m.m.

Just det partiet är extra fint, när han påminner oss om folket bakom nyhetsrubrikerna och pratar om hur maten är ett sätt att lära känna människor. Visserligen inget nytt om man redan sett tv-programmet, men ändå något som berör.

Egentligen säger han aldrig riktigt något som skaver. I slutet blir han visserligen lite politisk när han pratar om manlighet, svårigheten att visa sig sårbar och samtalsklimatet i Sverige.

LÄS MER: Sommar i P1: Amie Bramme Sey

Men att säga att mobbing är dåligt och att män behöver prata mer om känslor är ju lite att slå in öppna dörrar.

Det gör mig dock inte så mycket. Tareq Taylor får gärna säga massa självklarheter, han känns så genuin och mysig att jag sväljer allt. Är han den mest sympatiska människan vi har? Jag tror faktiskt det.

Sommarpratare 4/7:

Mikael Dolsten, forskningschef Pfizer, läkare.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.