Svensk-assyriske rapparen A36 (Geivar Hasado Shlaimon) släpper nya albumet ”Area 36”. Den 26-årige sångaren från Partille är inspirerad av fransk hiphop.
Svensk-assyriske rapparen A36 (Geivar Hasado Shlaimon) släpper nya albumet ”Area 36”. Den 26-årige sångaren från Partille är inspirerad av fransk hiphop. Bild: Nora Lorek

Rapparen A36 från Partille släpper sitt första album

Geivar Hasado Shlaimon, mer känd under artistnamnet A36, släpper nya albumet ”Area 36”. Sedan debuten 2020 har sångaren uppmärksammats för sina texter om hemstaden Göteborg.

ANNONS
|

Rapparen A36, som egentligen heter Geivar Hasado Shlaimon, debuterade förra året med låten ”Alien”. Senare följde han upp framgången med ytterligare en låt inspirerad av fransk hiphop: ”Alé Alé”.

LÄS MER:Recension: Asme, A36 och Sarettii på Trädgår’n

Nyligen utsågs han av musikmagasinet Kingsize till en av årets nykomlingar. Efter hiten ”Samma gamla vanliga” släppte den 26-årige sångaren från Partille ytterligare ett alster: ”Tamaka”.

En experimentell upptempo-låt med ett techno-influerat beat.

– Det handlar om en eller flera personer som alltid är där för mig, och som ser till att jag inte gör fel val. Man kan se dessa personer som min andra halva eller min ”högra hand”, sade A36 i mars om ”Tamaka” till Kingsize magasin.

ANNONS

Släpper sitt första album

Artisten menade då att låten hade ”ett ordentligt klubbsound som verkligen hade gjort sitt egna liv på fester och nattklubbar.”

Nu släpps 26-åringens första album ”Area 36”, som gästas av artister som Saretti , Asme och Ricky Rich. Liksom tidigare är A36 här uppenbart inspirerad av fransk pop och hip-hop.

LÄS MER:Spellista: A36, Makthaverskan, Parham och Jonathan Johansson

Titeln är hämtad från Area 51, en ökänd amerikansk militär flygbas som blivit föremål för många konspirationsteorier. På skivan, som tagit ett år att färdigställa, har A36 samarbetat med producenter som Chase, Elai, Straynané, K.J och Charlie Bernardo.

I helgen är han också en av de artister som uppträder under den spårbundna musikfestivalen Way Out Västtrafik.

LÄS MER:Spellista: Musiken du inte får missa just nu

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS