Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En framgångsrik rappare ska enligt Expressen ha velat hota en P3-medarbetare för att få kanalen att spela hans musik. Bild: Jessica Gow/TT
En framgångsrik rappare ska enligt Expressen ha velat hota en P3-medarbetare för att få kanalen att spela hans musik. Bild: Jessica Gow/TT

Rappare ville hota P3 till att spela hans musik

En känd rappare ville hota en medarbetare på P3 för att få kanalen att spela hans musik. Det framgår av ett brev som han ska ha försökt att skicka från häktet och som Expressen har tagit del av.

Häromdagen kom åtalet mot Yasin, P3-guldvinnaren som åtalas för stämpling till människorov efter misstankar om att han ska ha varit involverad i den brutala kidnappningen av en annan stor svensk artist.

Men Yasin var inte den enda musikern involverad i händelsen. Ytterligare en rapartist, med miljoner spelningar på Spotify, är åtalad i samband med kidnappningen. Expressen har nu tagit del av brev som artisten ska ha försökt skicka från häktet men som stoppats av polisen.

Rapparen ville hota medarbetare på P3

I ett av breven uppmanar rapparen en kontakt på utsidan att hota en medarbetare på P3 till att spela hans musik:

”(Min) musik ska spelas en gång varje 3 timmar min manager kan inte sånt här. Ibland man måste tvinga dom”, står det bland annat i brevet.

LÄS MER: Här är alla vinnare på P3 Guld 2021

Anna-Karin Larsson, områdeschef på Sveriges radio, säger till tidningen att artisten sedan tidigare finns på rotation i kanalen P3 Din gata och att de inte kommer att ändra på det för tillfället. Samtidigt påpekar hon att innehållet i brevet är oacceptabelt.

– Jag har informerat vår säkerhetsavdelning. Sedan får de hantera detta utifrån hur läget ser ut. De har inte heller hört talas om detta tidigare, säger hon till Expressen.

Polisen: brottet har inte skett

Enligt kriminalinspektör Torsten Alm ska rapparen ha blivit tillfrågad om brevet av polisen och hävdat att det var ett skämt. Eftersom brevet aldrig kom förbi polisen kommer de inte att gå vidare med fallet.

– Han hade i så fall blivit misstänkt för olaga hot utan att någon blivit hotad. Eftersom brevet fastnade hos oss har brottet inte skett. Då kommer vi inte längre, säger han till Expressen, som också har pratat med advokaten som företräder rapparen i målet men som inte vill kommentera breven.

Advokaten påpekar dock för tidningen att den åtalade rapparen förnekar brott i alla delar:

– Åklagaren har valt att åtala ett antal personer som delaktiga på likartat sätt, trots att förutsättningarna är väsentligt olika. Det kommer att framgå i rättegången.

LÄS MER: Okunnighet präglar debatten om gangsterrap

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.