Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rami Malek och Gwilym Lee i Bohemian rhapsody. Bild: Alex Bailey
Rami Malek och Gwilym Lee i Bohemian rhapsody. Bild: Alex Bailey

Rami Malek: "Det var helt surrealistiskt"

Han tyckte inte att han kunde spela piano, eller sjunga särskilt bra – och han hade ett konstigt sätt att dansa. Trots det gör Rami Malek nu succé som Freddie Mercury i Bohemian rhapsody.

– De tänkte nog att "äntligen har vi hittat en ödmjuk skådespelare", säger Rami Malek i en tv-intervju med Jimmy Fallon.

Queen-filmen Bohemian rhapsody har fått blandad kritik av filmrecensenterna, men älskas redan av publiken. I Sverige gick filmen rakt in på biotoppens förstaplats.

LÄS MER: Biotoppen

Ben Hardy, Gwilym Lee, Joe Mazzello och Rami Malek i Bohemian Rhapsody.. Bild: Alex Bailey
Ben Hardy, Gwilym Lee, Joe Mazzello och Rami Malek i Bohemian Rhapsody.. Bild: Alex Bailey

Rami Malek berättar i intervjun med Jimmy Fallon om vägen in i rollen, att det var när han satte in löständerna han har i filmen, som han började hitta in i sin rollfigurs rörelsemönster och hållning.

"Som att vinna en Oscar"

LÄS MER: Rami Malek övertygar som Freddie Mercury

I intervjun framgår också att filminspelningen inte precis började med några småscener. I stället inledde man man med att spela in Queens kultförklarade spelning på Live aid, 1985.

– Av någon anledning tyckte våra producenter att det skulle vara en bra idé att göra den här scenen på första inspelningsdagen, jag menar det anses vara en av historiens bästa rockframträdanden.

– Det var helt surrealistiskt att göra den scenen, säger Rami Malek och lägger till att han knappt trodde att han skulle få körschemat till dag två.

– När jag fick det var det som att vinna Oscar.

I intervjun hyllar Rami Malek Freddie Mercury:

– Jag försöker hedra honom med min rollprestation.

När Queen spelade på Live aid 1985, delade de scen med bland andra U2, Dire Straits, David Bowie, The Who och Elton John och Paul McCartney.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.