Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kerstin Behrendtz var en av Sveriges Radios stora profiler. Hon blev 69 år gammal. Bild: NORA LOREK / TT
Kerstin Behrendtz var en av Sveriges Radios stora profiler. Hon blev 69 år gammal. Bild: NORA LOREK / TT

Radiolegendaren Kerstin Behrendtz har avlidit i corona

Kerstin Behrendtz, mångårig musikredaktör på Sveriges radio är död efter att ha smittats av corona. Det berättar dottern Emma Behrendtz för GP och uppmanar nu alla att ta smittan på allvar.

"Och musiken som spelades i programmet valdes av Kerstin Behrendtz...."

Alla svenskar som någon gång lyssnat på Sveriges Radio har hört Kerstin Behrendtz namn nämnas. Och framförallt har man hört musiken hon ville att folket skulle lyssna på.

Som mångårig redaktör på Sveriges Radio, hon var arbetsplatsen trogen i över 40 år, ansågs hon vara en av dem med störst makt inom svensk musik. Något som också bekräftades av att hon sedan 2014 hade en plats i juryn för Swedish music hall of fame. Själv ville hon dock inte riktigt kännas vid sin maktposition.

– Jag tycker inte att jag har någon makt. Jag blir mörkrädd när någon säger det. Jag tänker bara att våra lyssnare ska må bra. Eller att få dem att gråta, sade hon i en intervju i samband med pensionen 2017.

Uppmanar att ta viruset på allvar

Kerstin Behrendtz dotter Emma bekräftar i samtal med GP att hennes mammas var sjuk i corona sedan ett par veckor tillbaka. Nu uppmanar Emma Behrendtz alla svenskar att ta smittan på allvar. Hon skriver på sin Facebook.

"Till alla er som fortfarande skämtar, viftar bort, pratar ekonomiska kriser och funderar på varför just NI måste avboka eventuella fjällenresor eller besök till Östermalmshallen, DET HÄR ÄR PÅ RIKTIGT!!! Det handlar om liv och död. Var försiktiga. Ta hand om varandra!!"

– Du får gärna citera mitt inlägg, det känns så viktigt att folk förstå allvaret, säger Emma Behrendtz.

Kerstin Behrendtz blev 69 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.