Artisten R Kelly, till höger, lämnar domstolen i Chicago, 7 maj 2019.
Artisten R Kelly, till höger, lämnar domstolen i Chicago, 7 maj 2019. Bild: Matt Marton

R Kelly riskerar upp till 30 års fängelse

Nu åtalas R Kelly på ytterligare 11 punkter för sexuella övergrepp, rapporterar amerikanska medier. Den 6 juni ska han infinna sig i rätten.

ANNONS
|

I april förlorade artisten R Kelly ett civilmål mot den kvinna som beskyllt honom för sexuella övergrepp. I februari stämde hon R Kelly för att ha haft sex med henne när hon var 16 år gammal.

R Kelly svarade inte på stämningen och dök inte upp på förhandlingen. Domstolen dömde därför per automatik till kvinnans fördel.

Samtidigt står R Kelly åtalad för ytterligare fall av sexuella övergrepp mot fyra personer. Av dessa var tre minderåriga vid tiden för övergreppen.

LÄS MER:Dokumentären om R Kelly är lika smärtsam som uppfordrande

Nu åtalas R Kelly på ytterligare 11 punkter för sexuella övergrepp med koppling till händelserna 2010, rapportera amerikanska medier.

ANNONS

Den 6 juni ska han infinna sig i rätten.

Enligt CBS rör åtalet bland annat flera fall av sexuellt utnyttjande av minderårig. R Kelly riskerar upp till 30 års fängelse för några av åtalspunkterna.

R Kelly har hittills nekat till alla anklagelser.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS