Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Röda Sten söker sin curator

Vid årsskiftet lämnar Edi Muka Göteborg för jobbet som curator på Statens konstråd i Stockholm. Nu annonserar Röda Sten efter en ny curator.

"Jag har haft fyra underbara år här på Röda Sten och hade gärna stannat kvar, men när en sådan här chans dyker upp går det inte att säga nej. Det blir en fantastisk utmaning" sa Edi Muka när det i augusti stod klart att han fått en av tre nybildade tjänster vid Statens konstråd.

Edi Muka är till att börja med tjänstledig i två år och nu annonserar Röda Sten efter hans vikarie.

I tjänstebeskrivningen står det att man söker en curator till en av Sveriges ovanligaste arbetsplatser för samtida konst. En unik byggnad med kvalitativt innehåll, utställningar och utbildningar med inriktning på modern konst och arkitektur, samt arrangör av Göteborg International Biennal of Contemporary Art (GIBCA).

Som curator för Röda Sten Konsthall initierar och producerar man två till fyra utställningar om året.

Den som får jobbet förväntas också delta i publika aktiviteter, som konstnärssamtal, seminarier och guidade turer. Därtill är man en av två konstnärliga ledare för GIBCA 2015.

Utöver relevant högskoleexamen söker Röda Sten en curator med bred erfarenhet som har "ett stort nätverk av kontakter inom den internationella konstvärlden".

Som person bör man enligt annonsen vara utåtriktad, ödmjuk men med integritet och van vid teamwork. Både administrativa och praktiska kunskaper efterfrågas hos den som ska ersätta Edi Muka under perioden 15 januari 2014 till 31 december 2015. Med möjligheter till fast anställning ingår en provanställning på sex månader.

Sista ansökningsdag är 6 november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.