Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rättviseförmedlingen får ny ordförande

Rättviseförmedlingens grundare och ordförande Lina Thomsgård lämnar klubban till Seher Yilmaz. Jämställdhetsfrågor är fortfarande det centrala, med extra fokus på vithetsnormen.

Seher Yilmaz är engagerad inom den ideella sektorn och skriver krönikor om jämställdhet på Nyheter24.se.

- Jag har länge drivit och brunnit för dessa frågor. I våras fick jag en möjlighet att sitta med i Rättviseförmedlingens expansionsråd där vi pratade om organisationens fortsatta utveckling och där kom det upp en fråga från Lina om jag ville ta över, säger Yilmaz.

Rättviseförmedlingen har sedan starten 2010 arbetat med jämställdhetsfrågor och ideellt förmedlat jobb till personer som på olika vis förbisetts eller hamnat i skymundan. Seher Yilmaz kommer att fortsätta fokusera på det som är Rättviseförmedlingens kärna - att ändra hur representationen ser ut i samhället. Med tiden kommer också uppdraget att breddas ytterligare. Det kommer inte bara handla om skillnaden mellan män och kvinnor i arbetslivet, utan även om vithetsnormen.

- Lina tog första steget till förändring. Hon är stark som inser att det ibland krävs att man flyttar på sig och ger plats åt nya krafter för att förändringen ska kunna fortsätta, säger Seher Yilmaz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.