Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

På det nya Putincafét kan man torka sig med toalettpapper föreställandes Barack Obama.

Putin-café öppnar i Sibirien

I Sibirien har ett Putin-café öppnat för alla patriotiska Ryssar. Där bjuds på mat, nöje och hyllningar till den ryska presidenten. Men också en del dissar...

På en vägg inuti cafét syns bilder av Putin - från livet som ung KGB-agent, till judoproffs och statsman.

- När vi skulle öppna cafét tänkte vi skapa ett koncept som skulle locka kunder och garantera en succé, säger ägare Dmitry Zhdanov till Reuters och fortsätter:

- Sen slog det oss. Ryssland hade fortfarande inget café helt och håller dedikerat till Putin, Rysslands mest populära politiker.

Överallt syns Putin. Men inte på toaletten. Där dominerar nämligen en annan president utrymmet; Barack Obama. För på toalettpappret syns hans porträtt och mönstret på mattan är amerikanska flaggor.

 

 

En av caféts direktörer, Svetlana Lautman, studerade i USA i tre år innan hon återvände till Ryssland. Enligt henne fanns det inget att göra i USA och hon beskrev amerikanarna som hjälplösa kattungar till Reuters;

- När jag kom tillbaka till Ryssland kunde jag inte tro det. Alla är olyckliga och ser inte allt de har runt omkring dem. Jag träffade en tjej som sa att det var hennes dröm att bo i USA: Hur kan man ens säga det? Du borde först och främst jobba med att göra ditt hem bekvämt, säger hon och fortsätter:

- Det är därför vi har en skylt på dörren där det står: "Vad har du gjort för Ryssland?".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.