Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Pustervik drar igång konsertverksamheten igen

Nu återvänder spelningarna till Pustervik. Amerikanen Dylan LeBlanc är först ut i en serie av hittills tio bokade akter.
– Vi ser fram emot att kunna presentera lite livemusik igen, efter månader av av osäkerhet och svårigheter, säger bokaren Kim Abelsson.

Efter att regeringen aviserat vissa lättnader i restriktionerna börjar det nu också hända saker på stadens scener. Pustervik har bokat in ett flertal spelningar med start den 15 oktober.

”Det är oerhört viktigt att poängtera att de lättnader som nu gjorts kring 50-gränsen inte på något sätt räddar livemusikbranschen, den kommer fortfarande behöva stödåtgärder för att överleva”, skriver Pustervik i ett pressutskick är är noga med att man kommer att hålla sig till alla gällande restriktioner och att spelningarna inte är någon lösning på krisen för verksamheten.

– Maxkapaciteten blir strax över hundra personer om vi inkluderar några platser på balkongen och om publiken köper biljetterna som sällskap om fyra vid varje bord. Mer än så ryms inte då publiken skall vara säkert distanserad från varandra, förklarar Kim Abelsson.

LÄS MER: Se bilderna från galan på Pustervik här

LÄS MER: Viktor Olsson har mycket kvar att berätta

Först ut i höst är i alla fall den amerikanske singer/songwritern Dylan LeBlanc, redan två dagar därpå kommer den franske artisten Theo Lawrence.

Klara för Pustervik är bland andra också albumaktuelle Viktor Olsson samt göteborgarna Pale Honey, Kristofer Åström och David Urwitz.

Den 18 december blir det traditionell julkonsert med Franska trion.

FAKTA: De spelar Pustervik

15 oktober - Dylan LeBlanc

17 oktober - Theo Lawrence

24 oktober - Viktor Olsson

29 oktober - Martina Almgren (presenteras av Nefertiti)

31 oktober - Henning

6 november - Paperwing + Lisa Wanloo

7 november - Pale Honey

14 november - Kristofer Åström

20 + 21 november - David Urwitz

18 december - Jul med Franska Trion

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.