Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Programledarna laddar för första Mello-sändningen

Lördag kväll är det skarpt läge för Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Marika Carlsson och Kodjo Akolor. Så förbereder de sig.

I år är det hela fyra programledare som delar på bördan när Melodifestivalen ska lotsas runt riket. Artisten och programledaren Sarah Dawn Finer, Mello-vinnaren Eric Saade, komikern Marika Carlsson och radioprofilen Kodjo Akolor är på plats i Göteborg för att ladda inför den första sändningen på lördag kväll.

Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Kodjo Akolor leder Melodifestivalen 2019..

"Som en syskonskara"

– Vi är lite som en syskonskara av den brokigaste men mest underbara typen. Så jag tror att den här konstellationen kommer att ge resultat.

– Om vi tycker om det vi gör kommer förhoppningsvis andra att tycka om det vi gör, sade Sarah Dawn Finer till TT i höstas.

Fakta. De leder Mellon 2019

Sarah Dawn Finer, född 1981, artist och programledare som både tävlat i och lett Melodifestivalen. Har på senare år synts i SVT-program som "Så ska det låta" och "Sarah’s sound of musicals".

Eric Saade, född 1990, artist som tävlat i Melodifestivalen flera gånger och vunnit en gång, med "Popular" 2011. Medverkade i fjol i TV4:s "Så mycket bättre".

Marika Carlsson, född 1973, komiker som medverkat i tv-program som "Parlamentet", "Bäst i test" och "Syrror". Har två gånger utsetts till årets kvinnliga komiker på Svenska standupgalan.

Kodjo Akolor, född 1981, komiker och programledare som kanske främst är känd från "Morgonpasset i P3". Har också gjort tv-program och flera gånger varit programledare för "Musikhjälpen".

(TT)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.