Programledarna laddar för första Mello-sändningen

Lördag kväll är det skarpt läge för Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Marika Carlsson och Kodjo Akolor. Så förbereder de sig.

ANNONS
|

I år är det hela fyra programledare som delar på bördan när Melodifestivalen ska lotsas runt riket. Artisten och programledaren Sarah Dawn Finer, Mello-vinnaren Eric Saade, komikern Marika Carlsson och radioprofilen Kodjo Akolor är på plats i Göteborg för att ladda inför den första sändningen på lördag kväll.

Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Kodjo Akolor leder Melodifestivalen 2019.
Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson och Kodjo Akolor leder Melodifestivalen 2019.

"Som en syskonskara"

– Vi är lite som en syskonskara av den brokigaste men mest underbara typen. Så jag tror att den här konstellationen kommer att ge resultat.

– Om vi tycker om det vi gör kommer förhoppningsvis andra att tycka om det vi gör, sade Sarah Dawn Finer till TT i höstas.

ANNONS

Fakta. De leder Mellon 2019

Sarah Dawn Finer, född 1981, artist och programledare som både tävlat i och lett Melodifestivalen. Har på senare år synts i SVT-program som "Så ska det låta" och "Sarah’s sound of musicals".

Eric Saade, född 1990, artist som tävlat i Melodifestivalen flera gånger och vunnit en gång, med "Popular" 2011. Medverkade i fjol i TV4:s "Så mycket bättre".

Marika Carlsson, född 1973, komiker som medverkat i tv-program som "Parlamentet", "Bäst i test" och "Syrror". Har två gånger utsetts till årets kvinnliga komiker på Svenska standupgalan.

Kodjo Akolor, född 1981, komiker och programledare som kanske främst är känd från "Morgonpasset i P3". Har också gjort tv-program och flera gånger varit programledare för "Musikhjälpen".

(TT)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS