Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Prislappen på Gina Dirawis kläder i finalen: 650 000

Gina Dirawi toppade höstens klädparad i Idol med två exklusiva franska designerklänningar, som flugits in från Paris. Värdet: 650 000 kronor.

GP har tidigare skrivit om att Gina Dirawi har fått TV4 att satsa mycket pengar på hennes kläder i Idol. Hon använder kläderna för att förmedla ett budskap och inför varje program tänker hon ut koncept och teman.

LÄS MER: Fem starkaste korten i Dirawis klädparad

– Oftast är det kvinnor från olika tidsepoker som på något sätt symboliserar kraft eller makt som jag dras till mest. Samt fantasi, gudinnor, rymd och allt som är "larger than life", har hon tidigare sagt till GP.

Sedan har stylistteamet skapat stilen, gärna med vintagelån eller inhyrda märkeskläder. I Idolfinalen gick de "all in" och flög in två klänningar från Paris. Tillsammans är klänningarna värda 650 000 kronor.

"Supertung, med sååå många meter tyll"

Designern Bea Szenfeld är ansvarig för kläderna och berättar för GP om den första klänningen för kvällen, från Viktor & Rolf.

– Det är en finfin draperad skapelse med rosett och klänning i ett stycke. Mycket avancerad drapering, om man nu är lagd åt det hållet, säger hon.

Den andra klänningen för kvällen är en tyllbakelse av den franska couturedesignern Alexis Mabille, med korsetterat liv.

– Den är supertung, med sååå många meter tyll. Vissa lager har ett handbroderat blommönster som en våd som går runt hela klänningen, säger Bea Szenfeld.

Under höstens Idolsäsong har Gina Dirawi bland annat burit kläder av svenska designstjärnskottet Selam Fessahaye, Versace, Gucci och spanska designern Bibian Blue.

– Vilken väg jag än väljer att gå, så vill jag alltid få in power, vare sig det är feminint eller mer edgy, har Gina Dirawi tidigare kommenterat sina klädval för GP.

LÄS MER: Gina Dirawis klädparad en fyrbåk i mörkret

LÄS MER: Här är alla Idol-vinnare genom tiderna

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.