Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Childhood-dagen  Bild: Maja Suslin/TT
Childhood-dagen Bild: Maja Suslin/TT

Prinsessan kommer till bokmässan

Om bara ett par veckor debuterar prinsessan Madeleine som författare när hennes bok "Stella och hemligheten" släpps. Nu står det också klart att hon kommer till bokmässan.

Tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson har prinsessan Madeleine skrivit boken "Stella och hemligheten" som handlar om nioåriga Stella och hennes pappa som flyttar till Sverige, där det mesta känns nytt.

En dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet och Stella måste besluta sig för vad hon ska göra.

Boken ges ut i samarbete med World Childhood Foundation som prinsessan Madeleine är engagerad i. Förhoppningen med boken är att den ska öppna upp samtal om svåra frågor. I slutet finns därför frågor som rör integritet, förtroenden och självkänsla.

– Prinsessan Madeleines engagemang i dessa frågor har stor betydelse och på Bokmässan har hon möjlighet att möta många läsare. Med sitt starka engagemang i barns rättigheter och med sitt arbete inom World Childhood Foundation, gör hon verklig skillnad. Vi hälsar henne varmt välkommen till Bokmässan, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.