1/3

Poesimässan flyttar från Stockholm till Göteborg

Det blir en maxad litteraturhelg i Göteborg 20-22 mars. Poesimässan firar sju år med att flytta från Stockholm till Göteborg. Samma helg pågår Göteborgs romanfestival.

Landets alla förlag som ger ut poesi är inbjudna till Poesimässan på Stadsbiblioteket i Göteborg 20-22 mars. Bland de poeter som kommer vara på plats för samtal och uppläsningar finns Charlotte Qvandt, Sami Aidi, Evelina Varas, Håkan Sandell och Jack Hildén.

Den sjuåriga Poesimässan flyttar alltså i år från Stadsbiblioteket i Stockholm till Stadsbiblioteket i Göteborg.

LÄS MER: Filmiskt om den vardagliga döden

LÄS MER: "Jag vill att det ska vara lite punkig känsla över alltihop"

LÄS MER: Recension: "Laddet" – Jack Hildén

Mässa + festival = maxad litteraturhelg

– Vi är otroligt glada att Poesimässan har migrerat till Göteborg, samarbetet med Stockholms Stadsbibliotek är roligt och Poesimässan betyder mycket för våra besökare och för poesin, säger Miriam Lannge Lidin, bibliotekarie på Stadsbiblioteket Göteborg, i ett pressmeddelande.

Samma helg, 21-22 mars, arrangeras Göteborgs romanfestival för tredje gången. Festivalen hålls på Göteborgs litteraturhus och på Musikens hus. Temat för årets romanfestival är familjen och bland författarna som besöker mässan finns Cilla Naumann, Nina Wähä och Augustin Erba.

Som ett avstamp till helgen kommer arrangörerna för mässan och festivalen att hålla i ett gemensamt samtal torsdag 19 mars, kring litteraturstaden Göteborg, stadens ansökan om att bli den första svenska Unesco city of literature och vad det kan komma att innebära.

LÄS MER: Recension: "Snöstorm" – Augustin Erba

LÄS MER: Recension: "Testamente" – Nina Wähä

LÄS MER: Gripande om familjer på tragedins rand

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.