Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tommy Körberg och Plura Jonsson kom i samtal om vad man offrat för att hålla fast vid sin plats på scenen. Då kom tårarna för den före detta Eldkvarn-sångaren. Bild: TV4 Skärmdump
Tommy Körberg och Plura Jonsson kom i samtal om vad man offrat för att hålla fast vid sin plats på scenen. Då kom tårarna för den före detta Eldkvarn-sångaren. Bild: TV4 Skärmdump

Plura i tårar när Tommy Körberg pratar om spriten och kokainet

– Man förgiftar sig för att orka fortsätta med det här förbannade yrket man valt, konstaterar en omskakad Plura Jonsson i kvällens ”Så mycket bättre”.

Veckans ”Så mycket bättre” har tema 1980-tal. Givetvis som en hommage till Lili & Susie som gör entré i årets säsong. Men för några av de andra deltagarna var 1980-talet något helt annat än glittriga shower och Tracks-hits.

– Jag började 1980-talet med tre månader på kåken på Gotland, konstaterar Tommy Körberg och uppdaterar de yngre deltagarna om en av årtiondets mest uppmärksammade artistskandaler.

LÄS MER: Det är dags för ”Så mycket bättre” att nyktra till

– Det var en jävla kokainhärva, säger Tommy Körberg som på senare år berättat mer utförligt om sitt narkotikamissbruk.

”När jag tog för mycket kokain var jag tvungen att ge mig ut och gå av mig skiten. Det fanns många sätt att deka ned sig på. Det värsta var när jag stod i taxikön utanför Café Opera och försökte ragga klockan tre på natten”, berättade han för Aftonbladet tidigare i år.

– Jag har ju levt ett illustert liv om man säger så. Det blev många förstasidor och det tog en stund innan man kom ur den där skiten, säger Körberg i lördagens ”Så mycket bättre” där han också menar att livet som artist har kostat.

– Den förtvivlade längtan efter att få stå på scen och uttrycka sig. Man har offrat ganska mycket för att få göra det, du vet nog vart jag är på väg här nu?, säger Tommy Körberg och vänder sig till Plura Jonsson.

– Ja, då behöver jag gå ut, för jag måste gråta, säger en märkbart skakad Plura Jonsson.

Egna narkotikaproblem

Eldkvarn-sångaren har själv haft omfattande problem med bland annat kokain och säger i programmet att han inte minns mycket av 1980-talet när bandet ändå var som mest framgångsrikt.

– Men nånting måste du väl komma ihåg, undrar en närmast förbluffad Markus Krunegård.

Så sent som 2011 dömdes Plura Jonsson till tre månaders fängelse efter att ha gripits av civilpolis utanför en krog i centrala Göteborg med 3,36 gram kokain i byxfickan.

– Man förgiftar sig med en massa alkohol och droger för att orka fortsätta. Det här förbannade yrket man har valt... , säger en ledsen och omskakad Plura Jonsson i ”Så mycket bättre”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.