Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett litet barn med rosa kläder spelar tv-spel, och håller i en handkontroll till Playstation 4.
Från augusti går det inte längre att hyra eller köpa filmer och tv-serier på Playstation Store. Bild: Gustav Sjöholm/TT

Playstation slutar med film och tv

Efter ett drygt decennium ger Sony upp i matchen om film- och tv-tittare på spelplattformen Playstation. Från augusti går det inte längre att hyra eller köpa filmer och tv-serier på Playstation Store.

31 augusti i år slutar Playstation Store med filmer och tv-serier. Det rapporterar Variety. Enligt tidningen kommer beskedet efter att Sony valt att lägga ner Playstation Vue. En amerikansk betaltjänst som funnits sedan 2015 och som Sony hoppades skulle förändra hur människor tittade på tv.

Så blev inte fallet. I ett blogginlägg gav Sony i stället beskedet om att de skulle lägga ner tjänsten.

”Tyvärr har den starkt konkurrenskraftiga betal-tv-industrin, med kostsamt material och nätverkserbjudanden, förändrats långsammare än vi förväntat oss. Därför har vi beslutat att fortsätta fokusera på kärnverksamheten spel”, skrev de.

När det gäller Sonys film och tv-tjänst på Playstation store har den funnits sedan 2008. Den som har köpt en film på Playstation store kommer att fortsätta att ha tillgång till den på Playstation 4, 5 och i mobilen även efter sommaren.

”Vi har sett en enorm ökning av Playstation-fans som använder prenumerationsbaserade och reklambaserade strömningstjänster på våra konsoler. Med den här förändringen i användarbeteende har vi beslutat att inte längre erbjuda köp och hyrfilm och tv genom Playstation store”, skriver Vanessa Lee på Sony interactive entertainment i ett blogginlägg.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.