Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petter och Barbro
Petter och Barbro "Lill-Babs" fann varandra under inspelningen av den första säsongen av Så mycket bättre, för tio år sedan. Bild: TV4/TT

Petters tårar för Lill-Babs i "Så mycket bättre"-premiären

Lill-Babs dotter Malin Berghagen skickar en speciell hälsning till Petter i första programmet för säsongen. – Du var speciell och är fortfarande speciell för mamma, säger hon.

Det är kära återseenden och ett ganska avslappnat kompishäng som präglar första avsnittet i jubileumssäsongen av "Så mycket bättre". Men det blir också uppenbart att någon saknas.

Barbro "Lill-Babs" Svensson var liksom Petter och Petra Marklund med redan i den första säsongen som visades i TV4. Den 3 april 2018 gick Barbro Svensson bort. Petter var en av talarna vid den öppna minnesgudstjänsten i Storkyrkan i Stockholm som också sändes i TV4.

"Jag vet hur det är att förlora en mamma, det är en bottenlös sorg", sade han där i kyrkan.

Petter får ett glas i present

I ett förinspelat inslag i "Så mycket bättre" berättar nu Lill-Babs dotter Malin Berghagen om sin mamma och om hur nära Lill-Babs och Petter kom varandra under inspelningen av "Så mycket bättre". I inslaget visar hon också upp ett av sin mammas glas som hon skänker till Petter för att han ska "ta en skål tillsammans med henne".

– Mamma hade ett speciellt hjärta för Petter. Han var lite sonen som hon aldrig fick, säger Malin Berghagen som sedan vänder sig direkt till Petter:

– Du var speciell och du är fortfarande speciell för mamma. Hon pratade mycket om dig och din omtänksamhet.

Petter kan inte hålla tillbaka tårarna och upprepar att det inte bara var han utan många som kände sig sedda och var nära Lill-Babs.

– Samtidigt hade hon en osäkerhet inombords kring sin egen förmåga. Hon var skitbra, men hon kanske inte riktigt trodde på det själv, säger han.

Quincy Jones saknar också sin vän

Timbuktu som också gör comeback i programmet berättar för de andra runt bordet att han nyligen var i Los Angeles där han träffat Quincy Jones på en fest. Den legendariske producenten jobbade med Lill-Babs och blev en nära vän och berättade för Timbuktu hur mycket han saknar Barbro Svensson.

– Jag tycker det är så otroligt konstigt att hon inte finns längre. För mig är hon en sådan som inte kunde försvinna, säger Petra Marklund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.