Petra Mede inser allvaret i pandemin och hoppar av den populära tv-serien.
Petra Mede inser allvaret i pandemin och hoppar av den populära tv-serien. Bild: Robin Aron

Petra Mede sjuk i covid-19 – hoppar av Bonusfamiljen

Petra Mede hoppar av inspelningen av den populära tv-serien Bonusfamiljen. Skälet är att hon insjuknat i covid-19 – och insett allvaret i pandemin. På fredagen avslöjas vem som tar över rollen efter Mede.

ANNONS
|

Inspelningen av seriens fjärde säsong är i full gång och återkomsten i SVT är planerad till nästa höst.

Men det blir alltså utan Petra Mede i rollen som Katja.

I ett pressmeddelande förklarar den populära skådespelaren att hon hoppar av på grund av hälsoskäl.

LÄS MER: Det Sävedalen jag växte upp i finns inte längre

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid.19. Det har fått mig att inse allvaret i pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av Bonusfamiljen, säger hon i pressmeddelandet och fortsätter:

ANNONS

–Jag vill passa på att tacka för de här fantastiska åren. Bonusfamiljen har varit bland det roligaste jag har gjort och jag kan bara hoppas på att få vara med om något lika kul igen, säger hon.

SVT beklagar Petra Medes avhopp. Anna Croneman, programchef SVT Drama, säger i en kommentar.

– Vi är otroligt ledsna över att Petra blivit sjuk. Det allra viktigaste är att hon får alla förutsättningar för att bli frisk så snart som möjligt.

Anna Croneman säger vidare att inspelningen fortsätter som planerat och att SVT på fredag förmiddag presenterar vem som tar över rollen som Katja i serien.

LÄS MER: Tar över som programledare för Let´s Dance

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS