Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Petra Marklund framförde Tuff brud i lyxförpackning i mellanakten vid fredagens repetition av Melodifestivalens i Scandinavium. Bild: Claudio Bresciani/TT
Petra Marklund framförde Tuff brud i lyxförpackning i mellanakten vid fredagens repetition av Melodifestivalens i Scandinavium. Bild: Claudio Bresciani/TT

Petra Marklunds starka Metoo-markering

Efter Ebbot Lundbergs gästspel i Karlstad blir det Petra Marklund som står för lördagens pausunderhållning i Melodifestivalen. Och hennes nummer blev till en stark Metoo-markering.

Ett av de stående inslagen i årets Melodifestival (det finns ett par stycken) är serien Svenska klassiker, där svenska popstjärnor tolkar svenska popklassiker. Förra veckan i Löfbergs arena i Karlstad gjorde Ebbot Lundberg och Indigo Children en Soundtrack of Our Lives-doftande version av Anita Lindbloms gamla 60-talshit Sånt är livet komplett med stor barnkör.

När Melodifestivalen nu kommer till Göteborg står det efter fredagens genrep klart att uppgiften den här gången gått till Petra Marklund. Tillsammans med fem svartklädda kvinnliga dansare gjorde hon en stilsäker tolkning av en annan 60-talshit, nämligen Tuff brud i lyxförpackning, Lill-Babs gamla claim to fame.

Metoo-manifestation

Och det var mer än bara ett snyggt nummer med svarta stolar och vit bakgrund. I slutet av låten fattade den svartklädda sångerskan sina dansares händer och tillsammans lyfte de numret till en mäktig #metoo-manifestation.

Det var på många sätt den starkaste stunden i ett Mellogenrep som annars strulade vid upprepade tillfällen. Till en början tvingades David Lindgrens att hänga upp-och-ner på sin polestång inte mindre än tre gånger innan hans påannonsering satt. Strax därefter trilskades en av SVT:s vajerkameror med följd att hela genrepet blev 15 minuter sent och till slut hängde sig något när de fejkade rösterna skulle avges.

Följ Mello på gp.se

Men som ni vet, ett trilskande genrep brukar ju borga för en stabil direktsändning. Vi får hoppas att det blir så den här gången också.

Klockan 20 på lördag drar Melodifestivalens andra deltävling igång. Den här gången sänds programmet från Scandinavium och du är välkommen att följa den med oss här på gp.se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.