Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Charlotte Perrelli Bild: Stina Stjernkvist/TT

Perrelli om sitt omtumlande möte med Albin Lee Meldau

Charlotte Perrelli minns sitt första möte med Albin Lee Meldau i Så mycket bättre. – Men käre tid, tänkte jag, vad är det här ..? Till slut fick vi be honom att hålla tyst.

På lördag är det Albin Lee Meldaus dag i Så mycket bättre. Den 30-årige göteborgaren är sist ut bland artisterna på värdshuset Grå gåsen, även om han tagit en del plats i programmen även tidigare.

LÄS MER: Bedrövlig nivå på veckans Så mycket bättre

Först och främst genom sin röst och sina hyllade tolkningar, kanske främst med sin personliga och försvenskade version av Louise Hoffstens My favorite lie, men även hans febriga svada och förmåga att kring matbordet leva sig in i de andra artisternas tolkningar har noterats med visst nöje. Och tydligen med viss bävan.

– Jag kände inte till honom innan programmet. Albin är ju väldigt speciell, nästan för intelligent för sitt eget bästa, säger Charlotte Perrelli.

"Dämpa dig, Albin"

Det ser hårdare ut i tryck än vad det låter i telefon när Charlotte Perrelli säger det från hemmet i Djursholm där nyfödde sonen Alvin jollrar i bakgrunden. Dels säger hon det med ett skratt, dels är det tydligt att Charlotte Perrelli ändå blev rätt tagen av den intensive göteborgaren med den stora, stora rösten. Även om de andra i Så mycket bättre-gänget med jämna mellanrum fick säga åt honom att dämpa sig lite.

LÄS MER: Linnea Henrikssons låtar lyfte Så mycket bättre-gänget

– Men käre tid, tänkte jag, vad är det här ..? Till slut fick vi be honom att hålla tyst. "Nu snackar du för mycket. Albin, hallå, nu får du dämpa dig".

Och det funkade?

– (skratt) Jadå, det funkade alldeles utmärkt. Han bara skrattade och sade "ja ja, jag har alla kombinationer man kan ha, det är bara att säga till mig". Så det var aldrig några problem egentligen, vi hade en väldigt bra stämning och skön jargong hela gänget.

Charlotte Perrelli har en lång relation till TV4:s omtyckta programserie Så mycket bättre. Faktum är att hon bjöds in redan till den första omgången 2010 (tillsammans med bl.a. Plura, Lasse Berghagen, Petter och Lill-Babs) men valde att avstå.

– Vi var rätt många som tackade nej då. Idén kändes lite oklar och serien skulle spelas in på Kanarieöarna, jag var inte alls säker på att det var min grej.

Tempot jobbigast

Men saker och ting ändras. När hon fick frågan på nytt passade allt mycket bättre. Inte minst tidsmässigt. Till våren är det 20 år sedan Charlotte Perrelli (då Nilsson) vann Eurovision Song Contest i Jerusalem och i slutet av januari ger hon sig ut på en slags självbiografisk konserthusturné. Ett bättre skyltfönster än Så mycket bättre är nog svårt att hitta.

– Jag säger nej till många tv-förslag men den här typen av program, där man faktiskt får visa upp vad man kan som artist, de tycker jag om. Det är ju mitt jobb det handlar om.

LÄS MER: Här är Louise Hoffstens supergrupp mot rasismen

Vad var jobbigast med Så mycket bättre?

– Det är väldigt intensivt, tempot är högt. Jag var ju gravid med Alvin när programmet spelades in (som på nytt gör sig påmind i bakgrunden) och fick gå undan då och då för att vila en stund. Men det är bara att bita ihop och det var egentligen aldrig några problem. Vid något tillfälle täckte Linnea och Albin upp så att jag fick ta det lugnt en timme, vid ett annat tillfälle löste produktionen det.

Turnerar med ny show

De senaste veckorna har Charlotte Perrelli försökt bänka sig framför tv:n på lördagskvällarna för att följa programmet, men i bakhuvudet arbetar hon hela tiden med sin kommande föreställning. Den heter Flickan från Småland och bygger delvis på hennes nyligen utgivna biografi men det är musiken som står i centrum, låtarna som format hennes karriär, publikfavoriterna och en del annat.

LÄS MER: "Jag var nog friskast i sällskapet"

– Jag arbetar ihop med Edward af Sillén och hoppas att det ska bli en upplyftande och kul show. Tidigare var jag rätt obekväm när jag skulle prata med publiken men numera älskar jag det. Att få till det där samspelet mellan artist och publik, när allt bara faller på plats, det är en så himla skön känsla.

FOTNOT: I lördagens Så mycket bättre står Albin Lee Meldau i centrum. I det sista avsnittet 8 december ska de sju artisterna istället tolka sina favoritlåtar av Monica Zetterlund.

Fakta

Fullständigt namn: Anna Jenny Charlotte Jensen Perrelli.

Född: 7 oktober 1974 i Hovmantorp.

Bor: Djursholm.

Aktuell med: Så mycket bättre i TV4.

Övrigt: Turnerar med konsertföreställningen Flickan från Småland i januari och februari. Kommer till Trädgår'n i Göteborg 22 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.