Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roxette (Marie Fredriksson och Per Gessle) spelar på musikfestivalen Peace and Love i Borlänge 2012. Bild: ERIK MÅRTENSSON / TT
Roxette (Marie Fredriksson och Per Gessle) spelar på musikfestivalen Peace and Love i Borlänge 2012. Bild: ERIK MÅRTENSSON / TT

Per Gessle släpper outgivna låtar och demos med Roxette

I dag släpps den första av fyra skivor med osläppta låtar och demos med Roxette från mellan 1986 och 2016. Knappt ett år efter Marie Fredrikssons död.
– Hon hade älskat det här, säger Per Gessle.

I dag släpps den första av fyra skivor med osläppta låtar och demos av Roxette.

Samlingsalbumet har fått namnet ”Bag of Trix” och innehåller inspelningar från mellan åren 1986 och 2016 som Per Gessle grävt fram ur musikarkiven.

– Bag of tricks är en samling av outgivet Roxette-material. En himla massa demos. Det är några akustiska inspelningar som vi gjorde i Abbey Road-studion i London, som bara är en take, inga pålägg, där hon bara är fantastisk. Hon hade älskat det här, säger Per Gessle till SVT om bandkollegan Marie Fredriksson som avled den 9 december 2019.

LÄS MER: Per Gessle öppnar för ny comeback med Gyllene Tider

Den första skivan inleds med en cover på The Beatles låt ”Help!” och en akustisk version av ”Listen to your heart” som Per Gessle och Marie Fredriksson spelade in i Abbey Road-studion i London 1995.

Därefter följer elva låtar inspelade under en 30-årsperiod från demon ”Like lovers do” från 1986 till ”Let your heart dance with me” från 2016.

– Både Marie och jag älskade att vara i studion och spela in vår musik – och nu när man ser tillbaka på vår karriär är det ganska överväldigande hur mycket material vi hann producera. Betydligt mer än vad som någonsin kunde komma ut. Vi blev ju rejält taggade av hela den fantastiska Roxettecirkusen, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

”Let your heart dance with me” är den sista inspelning som Marie Fredriksson och Per Gessle gjorde tillsammans. Men den hann inte bli färdig till Roxettes sista skiva ”Good karma” från 2016 och gavs därför aldrig ut.

LÄS MER: Per Gessle tolkar sig själv på nytt album i höst

Dessutom innehåller den första skivan av ”Bag of trix” även tre hemmainspelade demoversioner av Marie Fredrikssons låtar ”Pocketful of rain”, ”Beautiful boy” och ”Waiting for the rain”, varav den tredje av dem finns med på Roxettealbumet ”Have a Nice Day” från 1999.

Den första volymen av ”Bag of trix” släpps den 30 oktober 2020. Den andra volymen släpps den 13 november, den tredje den 27 november och den fjärde den 11 december.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.