Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Per Gessle i Trädgårdsföreningen Bild: PER WAHLBERG

Per Gessle gör Roxette-turné på egen hand

Per Gessle ger sig i höst ut på en Europaturné med Roxettes mäktiga katalog av hits i fokus. Finalen är förlagd till Göteborg och Scandinavium.

Under namnet ”Per Gessles Roxette” startar en Europaturné som når tio länder i Hamburg den 11 oktober. Dessförinnan kommer ett engelskt album, Small Town Talk, att ges ut internationellt. Fredagen den 16 november avslutas turnén i Göteborg.

Roxettes sångerska Marie Fredriksson tvingades av hälsoskäl avsluta sitt turnerande med Roxette våren 2016, strax innan gruppens tionde studioalbum Good Karma kom ut. Efter det skrev Gessle nytt material för ett svenskt soloprojekt som spelades in i Nashville senare samma år. Förra sommaren åkte Gessle på turné i Sverige med en blandning av Roxettes turnéband plus ett knippe nya bekantskaper i Gessle-sammanhang.

– Jag älskade verkligen att spela med det här bandet och under turnén slog det mig att det hade varit fantastiskt att göra något liknande ute i Europa – fast med tonvikt på Roxettelåtar. Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Per Gessle, i ett pressmeddelande.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.