Peg Parnevik är ett av de första namnen ut i programmet till årets Statement-festival.
Peg Parnevik är ett av de första namnen ut i programmet till årets Statement-festival. Bild: Pressbild

Peg Parnevik klar för Statement-festivalen

Statement har bokat de tre första namnen till festivalen på Bananpiren. – Vi jobbar tills alla har lärt sig att sexuellt våld inte hör hemma på festivaler – eller nån annanstans heller, säger grundaren Emma Knyckare.

ANNONS
|

Som GP tidigare berättat återvänder Statement för ett andra år på Bananpiren i Göteborg. Den 4 och 5 september är det dags och nu är det spikat med de tre första artisterna.

Peg Parnevik blir ett av dragplåstren med en succéartad karriär både som soloartist och som ena halvan av duon Gammal. Till festivalen kommer också brittiska kritikerfavoriten Shura samt reggae, dancehall, hiphop-artisten Etzia.

– Vi jobbar tills alla har lärt sig att sexuellt våld inte hör hemma på festivaler – eller nån annanstans heller. Jag är så stolt över att vi för tredje året i rad kan bjuda på fantastiska artister och band, säger festivalens grundare Emma Knyckare i ett pressutskick.

ANNONS

Statement Festival 2020 riktar sig till kvinnor, icke-binära och transpersoner över 18 år.

Brittiska sångerskan, producenten och låtskrivaren Shura kommer också.
Brittiska sångerskan, producenten och låtskrivaren Shura kommer också. Bild: Pressbild
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS