Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paret som är först i kön till Gyllene tider

Daniel och Victoria Winde är vana vid att stå först i kön när Per Gessle ska upp på scenen. Lördagens Gyllene Tider-spelning på Ullevi är inget undantag.
– Det blir en väldigt bra gemenskap. Man får träffa nytt folk och även folk man har träffat många gånger, säger Daniel Winde.

De sitter i varsin campingstol uppradade mot Ullevis vägg. Solen pressar på men skuggan går som ett perfekt streck över utsträckta smalben. På ovansidan av deras händer har de ritat en etta och en tvåa med spritpenna, nedanför dem ligger ett block som ska fyllas med namn allteftersom fansen strömmar till. En så länge står där bara tre stycken.

– Ja, det har kommit en till, men han är och checkar in på hotellet just nu, säger Victoria Winde.

Paret från skånska Perstorp kom till Ullevi redan under torsdagen, trots att insläppet börjar klockan 17:30 på lördag. Under tiden får barnen vara med sin mormor.

Victoria Winde förklarar att de kom sent till Göteborg på torsdagskvällen och har spenderat natten i sin bil.

– "Sleeping in my car" du vet, bryter Daniel Winde skämtsamt in och syftar förstås på Roxettes dunderhit.

Gifte sig till "När vi två blir en"

De båda är egentligen större fans av Roxette än Gyllene tider och det är Per Gessle som är den stora idolen. Tillsammans har de gått på över fyrtio spelningar med Halmstadartistens band, den överväldigande majoriteten har varit Roxettespelningar.

Daniel Winde tycker att det är något speciellt med Per Gessles röst och berättar att den går rätt in i kroppen.

Men även om Gyllene tider står lite lägre i kurs har de båda en väldigt stark relation till bandet. Inte minst sedan giftermålet då "När vi två blir en" spelades.

– Den hade vi när vi gick ut ur kyrkan. Det är vår låt, säger Victoria Winde.

Hon förklarar att hon särskilt ser fram emot att höra den under lördagskvällen. Daniel Winde håller med och fyller på med "Sommartider" och "Tuffa tider (för en drömmare)"

Strax innan vi ska lämna kommer också ytterligare en låt på tal.

Daniel Winde tar upp sin telefon och visar ett klipp där Per Gessle sjunger The Hollies låt "He ain't heavy, he's my brother". Han höjer volymen och konstaterar att det är bättre än originalet.

– Det kan du skriva, att Daniels högsta önskan är att få höra Per Gessle sjunga denna. Men jag tror inte att det kommer att hända, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.