Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Paradise hotel missade att spela in – tvingades animera

Ett tekniskt fel gjorde att en hel dags videomaterial gick förlorat när Paradise hotel spelades in. Då valde produktionen att animera deltagarna som South park-karaktärer.
– Sånt händer faktiskt oftare än man tror i produktioner, säger Susanne Nylén, presschef på NENT Group.

Paradise hotel är en dokusåpa som spelas in i Mexiko där ett gäng unga vuxna bildar par med varandra för att undvika att behöva lämna hotellet. Paret som är kvar längst får möjlighet att vinna pengar tillsammans eller förråda varandra i sista ögonblicket.

Efter programmets femton säsonger känner nog de flesta till att det är tv-underhållning som bygger på intriger, snabba vändningar och en komisk klippning av videomaterialet.

Det var alltså förödande när produktionen plötsligt insåg att de under en hel dag bara lyckats spela in ljudet och inte bilden.

– Det blir en enorm frustration och smärre panik såklart men sånt händer faktiskt oftare än man tror i produktioner, säger Susanne Nylén.

Paradise hotel-deltagarna blev South park-gubbar

Ofta när något har strulat med inspelningen brukar man kunna gå tillbaka i efterhand, förklarar hon. Kanske göra ytterligare en intervju med en av deltagarna som får sammanfatta det som hände. Den här gången var det helt enkelt för många vändningar.

– Sen tror jag att det upptäcktes först när man kom hem. Sen hade vi ändå ljudupptagningen.

LÄS MER: Kopia av lyxhotell i realityserien ”Paradise Hotel” till salu

Lösningen blev oväntad och under onsdagskvällen möttes tittarna plötsligt av följande budskap:

”Kommande del av Paradise Hotel finns inte inspelad. Någon ur produktionen glömde trycka på ”REC”. Ljudet spelades dock in. Följande bildscener är en rekonstruktion. Programmet kommer snart återgå till sitt ursprungliga format.”

Därefter följde avsnittet som vanligt, med skillnaden att deltagarna nu var animerade.

– Paradise hotel har redan mycket humor i sin klippning, så det blev inte så apart som man kan tro. PH-tittaren är van vid glimten i ögat, säger Susanne Nylén.

LÄS MER: Paradise hotel-deltagare åtalas – fick sjukpenning trots tv-inspelning

Stilen var ju väldigt lik ”South Park”. Ni har inte blivit kontaktade av Matt Stone och Trey Park (skaparna av ”South Park”) för upphovsrättsbrott?

– Nej, animationer har ju gjorts förut, säger Susanne Nylén och skrattar:

– Men vi välkomnar dem att höra av sig. Det skulle vara fantastiskt att ha kontakt med dem.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.