Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Pär Lernström hånas av Jimmy Kimmel efter miss

TV4-profilen Pär Lernström råkade blanda ihop Penélope Cruz och Salma Hayek på röda mattan. Klippet spreds och togs upp av den amerikanska talkshowstjärnan Jimmy Kimmel.

Idolprogramledaren Pär Lernström var TV4:s reporter på röda matta på Oscarsgalan i Los Angeles, med uppdrag att försöka få prata med filmstjärnorna.

LÄS MER: Sex snackisar från Oscarsgalan

Mitt under direktsändningen råkade han missta Penélope Cruz för Salma Hayek och ropade glatt "Hi Salma, how are you?" till stjärnan som bara fortsatte gå.

Det roliga klippet snappades upp av den amerikanske talkshowvärden Jimmy Kimmel, som inte var sen att driva med sin svenske kollega, något som Aftonbladet var först att rapportera om.

"Vad är pinsammast?"

Cirka 2 minuter och 40 sekunder in i klippet nedan, där Jimmy Kimmel sammanfattar och raljerar om Oscarsgalan, dyker Pär Lernström upp.

Kimmel konstaterade att hans egen sidekick Guillermo Rodriguez, även han utsänd reporter på röda mattan, också dök upp i slutet på klippet.

– Vad är pinsammast: svensken som misstar Penélope Cruz för Salma Hayek eller Al Pacino som misstar Guillermo för en riktig reporter? säger Kimmel i klippet.

LÄS MER: "Parasit" skrev historia på Oscarsgalan

Lernström: Kommer få leva med det här nu

Aftonbladet fick tag på Pär Lernström på väg hem från Los Angeles. Då hade han inte hört om att han blivit en del av Jimmy Kimmels show.

– Det är lite genant så klart, men också roligt antar jag att bli omnämnd i något form av sammanhang! Till mitt försvar så var Salma precis bakom och jag hade sett henne tidigare, men ja, det är genant. Men kul att man bli ihågkommen för något här i världen. Vad är det de säger, all publicitet är väl någon form av bra publicitet antar jag, säger han till Aftonbladet.

Efter att ha sett klippet skickar han ett sms:

”Haha. Kommer få leva med det här nu”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.