Bruce Springsteen är djupt influerad av de klassiska soulsångaren - som Ben E. King.
Bruce Springsteen är djupt influerad av de klassiska soulsångaren - som Ben E. King. Bild: TT Arkiv

Ouch! – pinsamma missen på nya Springsteen-plattan

Bruce Springsteen hyllar legendariska soulsångaren Ben E. King på nya albumet ”Letter to you”. Fint så. Dessvärre har ”Stand by me” - sångaren döpts om till Benny i texthäftet.

ANNONS
|

Det är inte alls första gången Bruce Springsteen kryddar sina texter med hyllningar till personliga förebilder inom rock- och soulhistorien. Han sjunger om Elvis Presley i ”Johnny Bye Bye” och förstås om Roy Orbison i klassikern ”Thunder Road”.

På nya albumet ”Letter to you”, som släpptes i fredags och redan ligger etta på albumlistan i över tjugo länder, nämner Springsteen soulsångaren Ben E. King i låten ”Power of prayer”. King tillhör musikhistoriens mest älskade sångare och är mest känd för dunderhiten ”Stand by me”.

Det är bara det att i skivans texthäfte har legendaren döpts om till Benny King. Springsteen ha förstås full koll på vem han sjunger om, men någon som hade som uppgift att skriva in och korrläsa texterna till skivan hade det uppenbarligen inte.

ANNONS

Ben E. King gjorde för övrigt 1997 en cover på Springsteens låt "4th of July, Asbury Park (Sandy)”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS