Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Zia stoppades i Åbo, Finland under inspelningen av ”Cryptid”. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Oscar Zia stoppades av finsk polis – körde mot rött ljus

Oscar Zia har på kort tid blivit en folkkär artist i Sverige. Men hos den finska polisen verkar han inte vara lika populär. Detta efter att ha blivit stoppad för att ha kört mot rött på en elsparkcykel.
”De åkte upp på trottoaren och blockerade vår väg så att jag inte kunde åka vidare.”, säger 23-åringen till Aftonbladet.

Oscar Zia har hittills mest gjort sig känd som musikartist, men i Viaplays kommande ungdomsthriller ”Cryptid” debuterar han som skådespelare.

Under inspelningsdagarna i Finland höll det däremot på att sluta riktigt illa för stjärnan.

I en intervju med Aftonbladet berättar Zia om att han stoppades av finsk polis på väg till jobbet.

”Jag åkte elskoter som jag åker jätteofta. Det var jag och Amanda Lindh som också spelar i serien. Vi var lite sena till inspelningen och så hoppade vi på den här skotern och så körde jag henne förbi rött och det uppskattades inte av finsk polis.”

Enligt honom själv så förstod han inte att stoppsignalen även gällde elsparkcyklar, och insåg inte heller att blåljusen och sirenerna som tjöt bakifrån var för honom.

”Det var blåställ, de åkte upp på trottoaren och blockerade vår väg så att jag inte kunde åka vidare.”, säger han till Aftonbladet.

Efter en skarp tillsägelse lyckades dock 23-åringen att undvika bot eller dom.

”Blev helt ställd”

Popartisten berättar vidare i intervjun att han vanligtvis tror sig kunna hantera stressade situationer väl, men att han i efterhand inser att det sällan går som han tänkt sig.

”Jag blev helt ställd så jag sa: ”I give you money, what do you want? Do you take swish?” Men det blev som tur ingen dom.”, säger han till Aftonbladet.

”Cryptid”, där Oscar Zia gör sin skådespelardebut, har premiär på Viaplay i höst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.