Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanif Bali, riksdagspolitiker (M), är aktuell med självbiografin ”Mina nio liv”. I mitten av september i år gjordes flera polisanmälningar mot Bali, och en förundersökning inleddes om misstänkta sexualbrott. Senare lades förundersökningen ner. Fotografiet är en arkivbild från december 2019. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Hanif Bali, riksdagspolitiker (M), är aktuell med självbiografin ”Mina nio liv”. I mitten av september i år gjordes flera polisanmälningar mot Bali, och en förundersökning inleddes om misstänkta sexualbrott. Senare lades förundersökningen ner. Fotografiet är en arkivbild från december 2019. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Omstridde politikern Hanif Bali byter namn på sin självbiografi

Riksdagsmannen Hanif Bali (M) släpper inom kort självbiografin ”Mina nio liv”. Boken hade ursprungligen titeln ”Konsten att vara elak”. Men efter höstens turbulens, inklusive en nu nerlagd förundersökning om misstänkt sexualbrott, byttes titeln ut.

Den som vill kan redan nu förboka ett exemplar av Hanif Balis kommande självbiografi. På omslaget poserar politikern i grårutig kostym, sittande i en röd sammetsfåtölj med katten Sirap i famnen.

LÄS MER: Förundersökning inleds mot Hanif Bali – tar paus från politiken

I boken kommer han att summera sina år i riksdagen. Han skriver också om framtiden och reflekterar över höstens anklagelse om sexualbrott.

”Ja, ja oroa er inte, första kapitlet handlar om senaste månadens skit, men sen kommer vi till väsentligheterna, frysboxar och framtiden.” skriver han på Instagram.

I oktober lades den förundersökning som inletts mot Hanif Bali ner. Misstanken att den kontroversielle moderat-politikern skulle ha utnyttjat en flicka för sexuell posering gick inte att leda i bevis.

”En roligare titel”

Den omstridde moderate riksdagsmannen valde ändå att byta ut sin ursprungliga boktitel. Originaltiteln ”Konsten att vara elak” ersattes under polisutredning med det mindre provokativa ”Mina nio liv”, något Expressen var först med att berätta.

LÄS MER: Efter anklagelserna mot Bali – nu bryter flickan tystnaden

Enligt Bali var ”Konsten att vara elak” enbart en arbetstitel.

– Vi var och tog bilder till omslaget och jag hade med mig katten, så provade vi att ta bilder med katten, så blev det så himla bra bilder, så kom vi på att de skulle vara en roligare titel, säger Hanif Bali till Expressen och tillägger om boken:

– Det är ingen politisk pamflett, men jag tycker den har blivit ganska rolig. Jag bjuder kanske lite för mycket på mig själv och vissa politikerkollegor i min närhet.

28 oktober meddelade Hanif Bali, efter visst velande fram och tillbaka, att han bestämt sig för att inte kandidera till riksdagen nästa år.

Ett helt kapitel i boken kommer att ägnas hösten 2021 och det misstänkta sexbrottet.

– Jag lade till ett kapitel i början, för jag tänkte att det flesta kommer att öppna boken och läsa det sista kapitlet annars, säger Hanif Bali till Expressen.

LÄS MER: Här är regeringskrisens vinnare – och förlorare

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.